Продата хаљина Мерилин Монро у којој је певала Кенедију

Култна уска хаљина коју је Мерилин Монро носила када је тадашњем председнику САД Џону Кенедију певала песму "Happy birthday", продата је на аукцији на Беверли Хилсу за 4,8 милиона долара.

Хаљина боје коже са више од 2.500 руком ушивених кристала била је процењена на три милиона долара пре него што је понуђена на продају у аукцијској кући „Џулијен“.

Хаљина је била толико тесна, да је, како се преноси, „ушивена“ на глумици пре него што је изашла да наступа за Кенедија 19. маја 1962, пред његов 45. рођендан. Тада му је познатим сензуалним гласом отпевала песму Happy Birthday Mr President.

Мерилин Монро је премунула три месеца касније, а Кенеди је убијен наредне године.

Хаљину је купио ланац музеја „Рипли веровали или не!“ (Ripley's Believe It or Not!). Потпредседник музеја Едвард Мејер верује да је то најсимболичнији комад поп културе који постоји.

„Не могу да се сетим ниједног предмета који говори о шездесетим тако добро као ова хаљина. Цена је нови светски рекорд за хаљину“, рекао је Mejeр.

Истакао је да ће хаљина бити изложена у том музеју у Холивуду пре него што буде послата у друге испоставе музеја широм света. Рекордер у цени међу хаљинама Мерилин Монро ипак остаје она из филма Седам година верности, која је пре пет година продата за 5,5 милиона долара, наводи агенција Франс прес.

Међу другим предметима на аукцији продати су и хаљина коју је глумица носила у филму Неки то воле вруће, за 450.000 долара, још једна вечерња хаљина за 125.000 долара, док су ципеле „Ферагамо“ достигле цену од 34.000 долара.

Mерилин Монро би ове године напунила 90 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара