„Страсти и снови италијанске моде“ од вечерас у Београду

Изложба високе италијанске моде под називом „Страсти и снови италијанске моде: Креативност, стил и истраживање“ биће отворена вечерас у Конаку кнегиње Љубице, у организацији Италијанског института за културу у Београду.

На изложби ће бити представљен таленат, уметнички израз и занатска савршеност италијанске моде као културног и економског наслеђа једне земље.

Посетиоци у Београду имаће прилику да до 6. новембра уживају у креацијама славних модних брендова, међу којима су „Ђанфранко Фере“, „Марела Ферера“, „Гај Матиоло“, „Гатинони“, „Сестре Фонтана“, „Ђорђо Армани“, „Енрико Ковери“, „Лаура Бјађоти“, „Версаће“, „Валентино“, „Фенди“, „Ренато Балестра“.

Међу експонатима наћи ће се и „Арманијева“ хаљина коју је носила Софија Лорен на црвеном тепиху поводом прославе 70. годишњице филмског студија „Чинечита“, хаљина сестара Фонтана коју је носила Ава Гарднер у филму Босонога контеса а затим је модернију верзију имала Анита Екберг у Фелинијевом филму Долче вита.

Посетиоци ће видети и хаљину „Скуола ди мода Ида Фери“ која ће бити приказана док је још увек у изради, па се на њој може видети сам кројачки процес, као и мушки сако „Лука Литрико“ који је делимично завршен па се на њему види сам процес рада, а исти такав модел креирао је Анђело Литрико за Ричарда Бартона.

Изложба се одржава као део 16. издања Недеље италијанског језика у свету, што је догађај који се организује сваке године у октобру месецу, у циљу промоције италијанског језика као великог језика класичне и савремене културе и његових веза са уметношћу, науком, културом.

Овогодишње издање је посвећено италијанској креативности и њеним брендовима, а посебно секторима моде, одеће и дизајна, под насловом „Италијански језик и креативност: Брендови и одећа, мода и дизајн“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи