Овације за српске креаторе на њујоршкој Недељи моде

На једној од најтраженијих модних писта на свету – на њујоршкој Недељи моде – српски дизајнери су испраћени овацијама публике, а за њихове ревије владало је и велико интересовање тамошњих медија.

Овације за српске креаторе на њујоршкој Недељи моде Овације за српске креаторе на њујоршкој Недељи моде

У оквиру главног програма њујоршке Недеље моде, 12. септембра своје колекције приказали су Сања Бобар и Ибрахим Вукељ, а част да затворе манифестацију 14. септембра имали су Весна Милошевић и Василије Ковачев.

Српски дизајнери и председница Националне коморе за моду Србије и оснивач „Српске недеље моде“ (Serbia Fashion Week) Светлана Хорват имали су 13. септембра пријем у Конзулату Републике Србије у Њујорку, где је домаћин била конзулка Мирјана Живковић.

Све је почело перформансом Бате Спасојевића, а звуци песме Ево банке, цигане мој орила се пистом њујоршке Недеље моде, након чега је вече настављено ревијом Весне Милошевић, док је учешће „Српске недеље моде“ у Њујорку затворила ревија Василија Ковачева.

Хорватова је изјавила да је представљање чак четири дизајнера под платформом „Српска недеља моде“ на њујоршкој Недељи моде „сјајан успех за нашу моду, али и велика промоција наше земље“.

„Ово је сигуран начин да корак по корак закорачимо на америчко тржиште са производима наших дизајнера. Пажљивом стратегијом и континуитетом у учествовању на њујоршкој Недељи моде, сигурно ћемо тај циљ постићи и бити корак ближе ревитализацији наше текстилне индустрије“, истакла је Хорватова, указавши на снагу промоције на њујоршкој Недељи моде који прати више од милион и по објава у медијима.

Сања Бобар већ има велику поруџбину из Тексаса, као и за промоцију у Лос Анђелесу, а захваљујући уговору који је потписала Национална комора за моду Србије са платформом "Art Hear Fashion-USA" од ове године дизајнери „Српске недеље моде“ имаће прилику да представе своје колекције на недељама моде у Њујорку, Лос Анђелесу, Мајамију и Вашингтону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво