Огледалце, огледалце...

Одраз у огледалу са зида може створити утисак да се налазимо у много већој и осветљенијој просторији. Стручњаци за уређење простора саветују и веселе или необичне рамове за додатно освежење животног простора.

Распоређивање огледала по кући може бити проблематично и крајње збуњујуће. Будући да се могу користити у различите сврхе, најбоље је пре постављања првог добро размислити и одредити положај свих огледала у кући.

Примарна улога огледала у дому - проверавање изгледа, олакшано прање зуба, намештање фризуре - одавно је престала да буде његова једина функција.

Избором великог огледала може се створити утисак већег простора него што у ствари јесте.

Пажљиво одабраном локацијом огледало ће рефлектовати светлост и на тај начин ће просторија бити осветљенија.

Осим тога, украсна огледала озбиљно парирају уметничким делима попут скулптура и слика.

Када гледамо у огледало, кроз његову површину видимо испред себе оно што је у ствари иза нас. То изазива промену фокуса, што, опет, опушта очне мишиће и доприноси целокупном опуштању и ослобађању од стреса.

Огледало отвара „прозор" у једну врсту „виртуелног" света на месту где је иначе равна површина зида.

Мале просторије на ум и тело делују „затварајуће", то јест особа се осећа скучено, а  покрети су ограниченији и опрезнији. За осећај слободе довољно је једно веће огледало.

Таман и слабо осветљен простор такође може деловати ограничавајуће и депресивно. У таквим случајевима једно огледало у ћошку код прозора може прилично променити учмалу атмосферу. Уколико се испод прозора налази дрвеће или башта, природа ће аутоматски „ући" у собу и додатно освежити простор. 

Одраз у огледалу увек привлачи пажњу посматрача, било да провери да ли му је фризура у реду, било због нечијег погледа.

На тржишту се могу наћи и права мала уметничка дела у којима се може и огледати. Разнобојни весели оквири или неколико огледала различите величине са истим мотивима додатно оплемењују простор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи