Усне боје крви

Један од непролазних трендова, када је о улепшавању дама реч, јесу јарко црвене усне. Потребу жена да имају јарко црвене усне неки антрополози повезују са плодношћу, док други сматрају да је избор боје ружа нека врста бунта.

Клеопатра је најчешће користила руж црвене боје који је справљан од неких врста бубица. Неизоставан део препознатљиве „маске младости" Елизабете I био је црвени кармин.

Лице енглеске краљице инспирисало је мајсторе шминке, али и дизајнере до сада много пута.

Интригантни контраст беле коже и светлуцавих, сензуалних усана обојених црвеним ружем од 16. века до данас упорно се враћа као класичaн, елегантaн, а ипак екстравагантaн изглед.

За стварање везе између црвеног ружа и самоуверености у великој мери заслужна је Елизабет Арден, која је током Другог светског рата лансирала патриотску кампању „Црвена победа".

Коко Шанел била је узор многим младим, неискусним девојкама које су усне бојиле црвеним кармином, а очне капке бојама дима. Носила га је и Одри Хепберн.

Мерлин Монро је била својеврсна промотерка црвеног ружа, носећи га веома често у торбици, али и на уснама.

Модни дизајнери као да су заувек склопили пакт о томе да су јарко црвене усне непролазан тренд.

Писте којим ходају манекенке су место где се веома често могу видети најразличитије нијансе црвеног кармина. Од Арманија преко Долче и Габане и Жан Пола Готјеа, па до Александра Меквина, сви су као основу и инспирацију имали црвени кармин у неком моменту.

Неки експерти антропологије истичу везу између потребе припадница лепшег пола да имају јарко црвене усне и плодности, док други сматрају да је избор боје ружа нека врста бунта или изражавања става и независности.

Наношење слоја црвеног ружа на усне моментално утиче на враћање енергије. Трагови умора нестају са лица, чинећи жену бесконачно гламурозном.

Муке са бебом која се будила неколико пута током ноћи заборављене су истог трена. Упркос старој пиџами, девојка са црвеним кармином осећа се као принцеза у балској хаљини.

Главни трик је пронаћи праву нијансу. На тржишту постоји много врста мат или сјајних кармина, тамних, готово бордо или ружичасто црвених, ружева, сјајева, па чак и интензивнијих стикова за негу усана.

У мору различитих производа конкурентних произвођача тешко је одлучити се, али он, онај прави који стоји као саливен, је тамо негде и све што је потребно је бити стрпљива и пронаћи га. А онда уклопити савршено са бојом тена, животним добом, расположењем, гардеробом...

Чак и девојке изузетно светлог тена могу носити црвени руж, тврде модни стручњаци и додају да чак ни црвена коса праћена пегицама није разлог да неко одустане од могућности да изгледа нестварно гламурозно.

Без много двоумљења или страха стидљива девојка може за трен ока ступити у везу са Клеопатром, краљицом Елизабетом I, Мерлин Монро или Коко Шанел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи