Пречица до дугих ноктију

Листање, пуцање и ломљење ноктију може девојке довести до ивице „нервног слома“. Страх од губитка лепих и дугих ноктију решава се стављањем вештачких. Као и у другим аспектима улепшавања, претеривање није добродошло.

Вештачки нокти су добра опција за оне који грицкају нокте или имају проблема са њиховим растом.

Неке даме определе се за вештачке нокте како би се отресле лоше навике грицкања, док друге желе брзо лепе, дуге нокте који не захтевају много труда.

Предност вештачких ноктију огледа се највише у томе што издржавају разне изазове кућних послова, а уколико и „поклекну" под притиском лако их је заменити.

Уколико се правилно наносе и скидају, вештачки нокти неће оштетити природне нокте, али их неће учинити ни здравијим, тврде стручњаци.

„Ношење вештачких ноктију је као фарбање косе - једном када почнете да их носите, то се може претворити у доживотну активност", објаснила је Дебора Липман експерт за уређивање ноктију истакавши да оног момента када девојке желе да имају природне нокте, не постоји никаква препрека за то и они ће изгледати исто као и пре, као што и коса израсте после фарбања.

Вештачки нокти нису исто што и повремени маникир. Како Липманова наводи, изливени нокти морају се обнављати после неколико недеља јер постоји опасност да отпадну.

Одвајање изливеног нокта дешава се када лепак ослаби и не може више да издржи притисак свакодневне употребе.

Постоји више разлога за редован одлазак на третман маникира. Уколико се вода нађе „заробљена" између нокатне плоче и вештачког нокта, постоји опасност од гљивичне инфекције, што може довести до тога да нокти постану зеленкасти.

Природни нокти расту готово истом брзином испод вештачких и то је такође разлог за одлазак у салон. Није лепо допустити да се вештачки нокти „удаље" од заноктица више од неколико милиметара, а у тој ситуацији нокат се лакше одлепљује, али и ломи. 

Најбезбедније и најлакше уклањање вештачких ноктију је у козметичким салонима где ће стручна особа применити правилан поступак за нежно, неагресивно одвајање од природног нокта.

Иако квалитет вештачких ноктију варира, не постоје најбољи. После разговора са стручним лицем у салону треба изабрати жељену врсту.

Акрил, гел или фајберглас стављају се преко нокатне плоче, а затим се материјал обликује по жељи. Такође, могуће је лепком причврстити пластичан нокат преко природног, а затим нанети слој гела, фајбергласа или акрила.  

Како нокти расту одговарајућим материјалом попуњава се празан простор у корену нокта, обнављају оштећени делови, скраћују вештачки врхови и након неколико недеља природни нокти достижу задовољавајућу дужину. Тада се вештачки нокти могу скинути, али и не морају.

Када је украшавање у питању, граница готово да нема. Међутим, стилисти упозоравају да  сувише упадљиви нокти нису пожељни.

Свако претеривање у виду јарких нијанси, шара или дужине, како кажу, постаје контрапродуктивно и из лепог, уредног, женственог и занимљивог прераста у кич, чудно и застрашујуће.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво