Како најбоље спречити и прикрити боре око очију

Жене и мушкарци прве знакове старења најчешће примете управо код подручја око очију. Кожа лица је ту најтања и најосетљивија па брзо губи еластичност, а због жмиркања и свакодневног развлачења приликом скидања шминке, боре се управо ту најбрже стварају.

Дерматолози истичу да је ствар која је најмање пожељна приликом прикривања бора управо много шминке а да је, са друге стране, хидратација најбољи пријатељ код спречавања бора.

Настанак бора око очију може да се спречи редовним наношењем креме за подручје око очију, испијањем воде, здравом исхраном, минималних седам сати сна и ношењем наочара за сунце, како би избегло често жмиркање.

Ипак, упркос труду, боре ће кад-тад бити видљиве, па је важно знати и како да се најбоље прекрију.

Никада не би требало наносити пудер на подручје где се налазе боре – коректор треба нанети само на унутрашњи угао ока и на тај начин прекрити подочњаке, а део изнад јагодица не шминкајте. Коректор ће ући у наборе и јасно истицати боре.

На подручје изнад јагодица можете да нанесете хајлајтер, који ће одбијати светлост и дати утисак младоликог тена.

Уколико вам се учини да сте превише „затрпали“ наборани део шминком, на подручје испод очију нанесите мрвицу хидратантне креме, која ће визуелно ублажити утисак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво