Савети за идеалан тен

Постизање идеалног тена не би требало да буде тешко уз неколико свакодневних навика које би кожу лица учиниле чистом и блиставом.

Никад не идите у кревет са шминком

Без обзира на то колико сте исцрпљени и колико је сати – увек скините шминку пре спавања. Та навика ће кожу одржати лепом и свежом и спречити уморан изглед и зачепљене поре.

Шминку скидајте пажљиво и нежно

Кожа око очију је најтања и најосјетљивија, што значи да би је груби потези и трљање могло трајно оштетити. Шминку скидајте меканом ватом користећи лагане потезе, а средство за скидање шминке треба да буде умирујуће и нежно за кожу и да садржи витамине попут Б5 и Е.

Не заборавите да пијете воду од јутра до мрака

Не само кад сте у теретани или када осећате жеђ – спољашња и унутрашња хидратација кључна је за здравље коже. 

У дневну рутину убаците серум с антиоксидантима

Сматрајте то природним третманом против старења. УВ зрачење утиче на кожу и када користите крему са заштитним фактором, али серум са витаминима Ц и Е испод креме за лице додатно ће заштитити кожу и спречити превремено стварање тамних мрљи и бора.

Свакодневно користите крему за лице са заштитним фактором 

Неколико минута на сунцу када се упутите у продавницу можда не делује страшно, али том периоду времена додајте минуте од прошлог дана – траг на кожи ће дефинитивно бити видљив. Због тога, 365 дана у години, без обзира на годишње доба, нанесите крему са заштитним фактором 15 или више, а потом нанесите шминку.

Увек спавајте на чистој јастучници 

Јастучнице врло брзо скупљају бактерије, прљавштину, прашину, пљувачку и мртве ћелије коже. 

Избегавајте соларијум 

Чак и повремени одласци у соларијум могу да имају непоправљиве последице на кожу. Уз то, ризик од меланома повећава се за 59 одсто и расте сваким новим сунчањем. 

У рутину укључите вежбање

Вежбе појачавају циркулацију и додатно повећавају сјај коже. Уз то, знојење снижава ниво кортизола, хормона који се повезује са старењем коже, зачепљеним порама и борама.

Избегавајте нездраву храну 

Није реч о повременимм одласцима у киоске брзе хране, али ако већина ваших прехрамбених навика укључује аутомат за грицкалице, кожа ће вероватно платити одређену цену. Уместо тестенине, шећера, слаткиша и колача у исхрану уведите здраве, природне намирнице попут зеленог поврћа, свежег воћа, протеина и орашастих плодова.

У рутину укључите нежни пилинг

Побрините се да средство није превише агресивно за кожу а пилинг не треба примењивати више од два пута недељно.

Носите наочаре за сунце током целе године

Осим што штите очи и осетљиво подручје око очију, наочаре спречавају беспотребно мрштење које такође убрзава процес стварања бора.

Свакодневно чистите телефон

Требало би да избегавате наслањање телефона директно на лице док разговарате. Мобилни телефон је један од најпрљавијих предмета који не желите директно на својој кожи.

Једном недељно нанесите маску за лице

Ако имате суву кожу, нанесите маску која садржи глицерин. Ако имате маснију кожу, користите маске на бази глине. Ако имате мешовиту кожу, комбинујте по потреби.

Добро се наспавајте

Електронске уређаје оставите у другој соби већ сат времена пре спавања и покушајте да без прекида спавате осам сати. Циљ је ући у дубок сан који ће уму и телу пружити потпуни одмор и дати прилику за обнову ћелија.

Користите производ који прекрива неправилности 

Не копајте по лицу. Ако имате црвену бубуљицу, прислоните њу коцку леда у интервалима од 20 секунди неколико минута како би отеклина спласнула, а онда очистите подручје и на површину ставите коректор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи