Изгледају као бродови, али никада неће запловити!

У поплави модерних зграда од стакла и материјала који омогућавају некада незамислива решења, пажњу привлаче необичне грађевине сазидане у облику бродова! Међу њима највише је музеја посвећених морском животу или наутици, али их у стопу прате хотели.

Изгледају као бродови, али никада неће запловити! Изгледају као бродови, али никада неће запловити!

Љубитељи наутике понекад оду толико далеко да се потпуно преселе на свој брод. За оне који воле пловидбу, али не и љуљушкаву кућу архитекте су спремиле зграде које изгледају као бродови. Оне се, међутим, никада неће отиснути пут пучине.

Међу грађевинама у облику пловила, за сада, предњаче музеји посвећени морском животу или наутици, али их у стопу прате хотели.

Један од блиставих примера је Океанографски музеј у Токију који изгледа као огроман брод. Изграђен је по уледу на британски крузер „Краљица Елизабета Друга“.

"The Sun Cruise Resort & Yacht" (фотографија на врху, извор: bloodriceandnoodles.com) је понос јужнокорејских грађевинара. Случајном пролазнику (који није упућен) деловаће као да је пред њим велики крузер који се насукао и некако завршио на литици. Одмаралиште има 211 соба, терен за одбојку, фитнес клуб... 

Дизајнери и архитекте хотела и казина који се налази на обали реке Колорадо у Лофлину, у америчкој савезној држави Невади, спровели су у дело идеју да овај угоститељски објекат изгледа попут речног брода са Мисисипија из 19. века. 

Седиште нигеријског Министарства одбране налази се у престоници те афричке земље, граду Абуџи.

Зашто би такво министарство било у згради у облику брода, запитали би се многи. Првобитно, зграда је припадала одсеку за маринска истраживања, што даје одговор на питање. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво