Летњи шик и шљокице

Следеће године неће бити тешко изгледати добро. Довољна је хаљина веселог дезена која не скрива рамена, сматра креаторка Стела Макартни. Са Недеље моде у Паризу Соња Рикијел поручује да је време за добру забаву.

Британска модна дизајнерка Стела Макартни још једном је показала да је аутор за којег се са сигурношћу може рећи да прави гардеробу у којој се човек добро осећа.

Колекцијом коју је Макартнијева осмислила за лето 2010. године дизајнерка као да поручује да није специјално тешко изгледати добро.

Модели који су се смењивали на писти просто су зрачили - одела од грубе свиле, кратке тексас сукње А кроја и хаљине које откривају рамена.

Дизајнерка за летње време следеће године саветује једнобојне моделе веселих боја или једноставније ведре дезене.

„Током лета није најважније истицати моћ и агресивност, већ бити позитиван и осећати се као права жена", рекла је Стела Макартни представљајући колекцију на Недељи моде у Паризу.

Праве жене које су биле у публици те вечери изгледа да су се сложиле са дизајнерком, бар судећи на основу аплауза којим су је наградиле када се поклонила на крају ревије.

Њен отац, бивши члан Битлса Пол Макартни, који је био у публици, наравно у првом реду, и његово друштво партнерка Ненси Шевел и глумица Гвинет Палтроу, оценили су шоу као перфектан.

„Увек ми се допадало све што ради. Она је моја бебица", рекао је Макартни.

Француска креаторка Соња Рикијел на домаћем терену се одлучила за опуштену, готово атмосферу дискотеке.

Обучене у светлуцајуће џемпере или лагане, кончане хаљине манекенке су пратиле ритам диско музике.

У осамдесетој години живота, ова креаторка и даље надгледа израду колекција које се пласирају на тржиште под њеним именом.

За следећу годину Рикијелова предлаже плетене комплете и веома широке џемпере уклопљене са кратким бермудама.

Береткице са штрасом, заштитни знак Соње Рикијел, овог пута биле су замењене шеширићима у облику диска од вештачких материјала.

„Волим што се манекенке забављају. Свиђа ми се и што креаторка није претенциозна", рекла је певачица Кети Пери отресајући шљокице са гардеробе које су током ревије падале и на публику и на манекенке које су након шетње по писти силазиле у део предвиђен за гледаоце и пролазиле између њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво