Изненађења на париским пистама

Провидни корсети, „избушене" балске хаљине, викторијански мотиви, кавези за птице, лишће и асиметрија - само су нека од изненађења која су приредили дизајнери и организатори Недеље моде у Паризу.

Холандски дизајнери Виктор Хорстинг и Ролф Сноерен који заједно раде на колекцијама марке „Виктор и Ролф" превазишли су сопствене границе маште у линији за лето 2010. године.

Публици на париској Недељи моде Виктор и Ролф представили су још једну нестварну колекцију са мноштвом слојева тканине која је сабијена веома чврсто, чинећи готово скулптуру око тела.

Балске хаљине јарких боја, попут жуте и нијанси цикламе, са слаповима материјала који су падали од струка ка поду биле су „избушене" некад симетрично, а некад у складу са распоредим шупљина у швајцарском сиру.

Амстердамски дуо послужио се техничким цакама како би остварио своје замисли. Хаљина која у горњем делу подсећа на костим балерине мистериозно се наставља након петнаестак сантиметара празнине.

Безбројни слојеви „тршаво" распоређеног материјала некада су били смештени са стране што је стварало утисак као да је јунак цртаног филма „Сунђер Боб" на тренутак свратио до француске престонице.

Ни изузетно уске хаљине са наборима нису могле да прођу без лепезастих додатака попут фризура карактеристичних за нека индијанска племена пре век или два. Просто су „искакали" са свих страна - из деколтеа, на боковима или по рукавима.

Модели можда нису баш за сваки дан, али су свакако мала уметничка дела.

Недеља моде у Паризу није оскудевала изненађењима.

Пензионисани супермодел Наоми Кембел била је гост на ревији руског дизајнера Игора Шапурина.

Тридесетдеветогодишња манекенка најпре се на писти појавила у прозирном црном корсету употпуњеним беж материјалом лежерно обмотаним око струка.

Пред финални излазак црна газела се вратила у лепршавом чоколадном ансамблу.

Шапурин за топле дане следеће године саветује обавезне ешарпе од шифона, корсете и асиметричне хаљине од материјала који „богато падају".

Кавез за птице и „киша" од лишћа дочарали су нежну, оптимистичну атмосферу „повратка у природу" дизајнерке Цумори Чисато.

Пистом су се смењивали шарени дезени умешани са викторијанским призвуком набраних и високих крагни, неизбежних нијанси слоноваче и чипке у боји старог злата.

Инспирисана одећом јапанских ратника, дизајнерка је дубоке преклопе трансформисала понегде у корисне џепове на куковима.

Фина вуна, набори на сукњама, тренерке, панталоне стиснуте у зглобовима које одишу источњачким духом и сатен чине основне елементе стила који за пролеће и лето 2010. године саветује ова дизајнерка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара