Чизмице до чланка у тренду

Уколико желе да поштују савете модних стручњака, љубитељи дубоких чизама мораће, бар на неко време, да се одрекну омиљене обуће и обују чизмице до чланка.

Модни дизајнери најавили су повратак чизмица до чланка. Међутим, на велику жалост припадница нежнијег пола, то не значи да ће моћи да се опусте и носе удобне, топле чизме.

Било да су са вртоглаво високим, танким потпетицама или платформама, са шиљатим врхом које прсте сабијају у ћошак, чизмице ће током наредног периода бити све само не комфорне и једноставне за „коришћење".   

Тек око пет одсто времена током боравка на модној ревији посвећује се посматрању модела и дешавања на писти. Преостало време посетиоци проводе ћаскајући, чекајући, проверавајући поруке на мобилном телефону, испитујући колико добро су се други обукли.

Баш због тога модни часописи посвећују толику пажњу торбама и обући.

Прилично је тешко утврдити каквог кроја су панталоне на особи која седи са друге стране писте или да ли јој је блуза струкирана. Неупоредиво лакше је осмотрити ципеле и торбу коју носи.  

Током тог „осматрања" и процењивања туђих избора, посетилац нагло постаје свестан да је и сам предмет истоветног проучавања.

Црвени одсјај ђона носи свевремени шик осећај, док торба од коже питона поручује да је рецесији одзвонило.   

Што се „обичних смртника" тиче који се не налазе често у таквим ситуацијама, цизмице до чланка обавезан су део модног „арсенала".   

Било да су са невероватно високом потпетицом или платформом од пет-шест сантиметара, са зебрастим дезеном, светлуцавим рајсфершлусом, отвореним или затвореним прстима, са металним копчама, романтичним везицама, кратке чизме добродошле су било када и било где. 

Истовремено чизмама до колена је одзвонило. Пре пет година кратке чизме биле су практичан избор за неформалне прилике, док су дубоке чизме ношене где је био неопходан додир зимског гламура. 

Комбинација чизмица до чланка са кратком сукњом или хаљином представља изазов за даме са узаним чланцима и мало јачим листовима.

У том случају стилисти саветују највишу потпетицу која неће „угрозити живот" или комбинацију са панталонама које ће лежерно уоквирити проблематино подручје. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво