Лептири, бубице и заштита од кише

Завршница миланске Недеље моде обрадовала је поклонике моде који воле боравак у природи. Лаура Бјађоти била је инспирисана лептирима, а канадски креатори, који стоје иза марке „DSquared2", опремом за камповање.

Аутори који су излагали на управо завршеној Недељи моде у Милану, као да су се удружили против сивила рецесије.

Колекције намењене за период лепог времена 2010. године обилују веселим бојама, сензуалношћу и лакшим стиловима.  

Креаторка Лаура Бјађоти, представила је у Милану своју визију тренди ствари за топле месеце следеће године.

Последњег дана Недеље моде у италијанском модном центру, публика је поздравила одабир транспарентних модела „краљице кашмира".

Овог пута Лаура Бјађоти је користила вуну изузетно лагане структуре за мини сукње и дуге џемпере, као и за „ефекат вела" за моделе од других материјала.       

Према речима саме дизајнерке, инспирацију је потражила у радовима италијанског уметника из 20. века Ђакома Бала.

Облик лептира послужио је за плетене хаљине, кардигане са широким рукавима, огртаче пончо стила или мекане панталоне са пространим џеповима. Понегде су лептири „слетели" и на вечерњу гардеробу у виду низа извезених шара. 

Мотив лептира често се налази и на обући марке „Бјађоти" за период пролеће/лето 2010. године.

Увек спремна за романтику, Лаура Бјађоти воли белу боју јер, како каже, подсећа на слободу, „попут лептировог лета". 

Колекција канадских модних дизајнера Дина и Дена Катена представља „бег у дивљину", почевши од шатора на самој писти, па све до опреме за шетњу планинским пределима и одеће за кишно време.

Између шатора и пластичних комплета који пружају заштиту од кише, посетиоцима ревије било је јасно да припаднице лепшег пола не морају да брину уколико се из велеграда упуте у природу на камповање. 

Опрама за боравак далеко од градске вреве, бар што се аутора колекције за пролеће 2010. марке „DSquared2" тиче, подразумева бермуде или шорц од џинса, мајца са кратким рукавима украшена бројним беџевима и качкет.

Панталоне веће за број, или два, у јарким, веселим нијансама обавезно су од материјала који изгледају пластично.  

Вечерње тоалете такође се пресијавају и изгледају пластично и пружају потпуну заштиту од падавина.

Уколико се неким случајем деси да камперка заборави да се нашла ван градских зидина, на природно окружење подсетиће је пластичне ниске перли у облику малих црних буба.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво