Доминација кратке сукње

Тмурни зимски дани наредне године нагло ће бити „растерани" веселим бојама. Додатан шок уследиће због обавезне „дужине одеће" која ће, бар што се тиче креатора који излажу на миланској Недељи моде, до почетка лета достићи минимум.

Судећи на основу до сада одржаних ревија на Недељи моде у Милану, са првим зрацима сунца након зиме, сукње и хаљине скраћиваће се постепено, да би до пролећа достигле минимум.

Међутим, уместо традиционалног припијеног италијанског стила, мини је овог пута обогаћен наборима, као и балон облицима и више делује скромно него изазовно.

Чак су се и Долче и Габана, познати по моделима који често више откривају него што покривају, одлучили за дрски изглед каубојке.

У линији намењеној млађој популацији, креаторски двојац предлаже комбинацију кратке сукње са наборима, корсета и чизама са кожним ресама.

Као што је већ благо наговештено у колекцијама за јесен и зиму, јакна са „јаким" раменима током лета враћа се на велика врата.

Што се обуће тиче, девојке могу да одахну и са платформи се спусте на потпетице разумне висине какве предлаже уметнички тим у „Пради" или чак на потпуно равне сандале са етикетом Армани".

У борби са тмурним окружењем због кризе, дизајнери су црно-беле моделе заменили одећом јарких боја попут жуте, плаве, зелене и упечатљивих пинк нијанси.

Ветеран модних дешавања Ђорђо Армани за сунчане дане 2010. године предлаже веселе материјале са геометријским дезенима, наравно све веома кратко, чак и када су у питању вечерњи модели.

Дубоки изрези овог пута откривају леђа која су тек понекад делимично сакривена испреплетаним тракама.

Према речима „Прадиних" дизајнера, нова колекција је савремана, али у исто време носи дозу носталгије и мистерије.

Аутори ове модне куће су на крају прве деценије новог века, коришћењем дезена са старим фотографијама, хтели да подсете на дрвене лежаљке за плажу, велике кишобране и бикини из шездесетих година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво