Писте препуне латица

У мору латица, то јест, модела у цветним дезенима који се смењују пистама на Недељи моде у Њујорку, издвојили су се модели Зека Позена, који је храбро закорачио у свет интензивних боја, шљокица, тиграстих мотива и мешавине стилова, током периода од четири деценије.

Заказавши ревију за 9 сати ујутро на њујоршкој Недељи моде, Зек Позен, који за представљање нових модела обично бира касне вечерње сате, изненадио је поштоваоце свог рада.

Ди џеј Марк Ронсон потрудио се да разбуди госте који су претходне вечери били у проводу. Јарке боје модела Позенове колекције привлачиле су погледе чак и најупорнијих, то јест, најуморнијих ноћобдија.

Смењивале су се комбинације наранџасте и пинк боје, зелено-жуте са дречаворозе нијансама, као и кобалтно плаве и боје цикламе.

Млади дизајнер из Тексаса, Росон Кроу заслужан је за освежење материјала у виду тиграстих мотива, и назаобилазних цветних дезена.

Пистом су се смењивали модели инспирисани мешавином стилова током најмање четири декаде прошлог века - хаљине које откривају рамена и плисиране сукње које су доминирале педесетих година, плетене џемпер-хаљине са ромбоидима, строго струкирани топ на који се надовезује кратка сукња из 60. година, дугачке штрикане хаљине са ресама карактеристичне за седамдесете, док су из 80. позајмљени украси за рамена, јакне од марабу перја комбиноване са уским свиленим хаљинама са мотивима великих цветова хортензије, љиљана и гладиола.

За сам крај представљања, Позен је одабрао припијене хаљине кобалтно плаве, црне и сребрне боје, начичкане цветним шљокицама и украсима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво