"Покисли" цветићи враћају муштерије

Светска економска криза практично је истерала поклонике моде из продавница одеће и обуће. Дизајнери сматрају да су успели да нађу решење и да ће посебно осмишљеним цветним дезенима привући купце.

Дизајнери који излажу своје креације на текућој њујоршкој Недељи моде смислили су нову тактику да привуку купце који због кризе у широком луку заобилазе продавнице одеће и обуће.

Симболи пролећних промена - цветићи - овог пута ублажени су измаглицом и капима кише.

Дезени које препоручују креатори и даље су весели и лепршави, али је цвеће сакривено иза кишне „завесе" и као да наговештава да ће пролеће доћи, али мало несигурнијим корацима.

Продавци би требало да буду задовољни том експлозијом боја која ће окупирати њихове продајне просторе, јер то привлачи муштерије.

Ипак, дизајнери су свесни кризне ситуације, те боје нису толико јарке.

Сутон и карневал

Лила Роуз инспирацију је тражила у таласима, сурферима и рониоцима сунчане Калифорније, нијансама рађања дана и сутона.

Према оценама модних критичара, Дерек Лем се определио за "ретро карневалску атмосферу".

Пролећна колекција овог аутора представља искорак у односу на уобичајене префињене, елегантне моделе.

Иако је користио детаље карактеристичне за популарне летње дестинације, Лем је дречавост и прекинђуреност избегао комбинацијом коже и плиша и понеком строгом бојом, најчешће црном, као и неизоставним додиром гламура.

Дона Каран колекцију за пролеће наредне године назвала је „Забава у градској башти" и одлучила се за цветове који нису превише лепи и савршени. Дезени које препоручије за наредно пролеће су или базирани на мотивима недефинисаних шара или увећаних божура.

Важно место у пролећној колекцији креаторке Вивијен Там имају лептири. Дизајнерка кинеског порекла која ствара у Њујорку понудила је лепршаву, лагану текстуру која ће сигурно привући пажњу и пробирљивог купца.

Там се није устручавала да уклапа уметничке одевне предмете карактеристичне за високу моду са смиренијим моделима намењеним масовној производњи.

Резултат је колекција гардеробе која одише модерном верзијом хипи стила. Принтови који су украшени лептирима женствени су, али је Там успела да избегне утисак претеране нежности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи