Гардероба која никако није за канцеларију

Савет мушкарцима: колико год да су правила облачења у вашој фирми флексибилна, постоје неки одевни предмети у којима никако не бисте смели да идете на посао.

Навика да се у канцеларији носи необавезна (или casual) гардероба отела се контроли па су компаније почеле да укидају чак и институцију „необавезног петка", односно дана у недељи када је запосленима дозвољено да заобиђу правила облачења.

Модни колумниста сајта AskMen.com Мајкл Лубарски саставио је листу одевних предмета у којима мушкарци никако не би смели да иду на посао, без обзира на то колико су им шефови попустљиви када је о правилима облачења реч.

Прво, јапанке су велики „но-но". Да бисте у папучама могли да долазите на посао, требало би пре свега да имате беспрекорно сређена стопала.

Признаћете да мушкарци нису баш склони редовном одласку код педикира. Врели летњи дани су за нама, али запамтите за убудуће: јапанке су обућа за плажу, никако за посао.

Друго, мајице са одштампаним порукама, без обзира на то да ли су шаљиве или крајње озбиљне (политичке, еколошке, хуманистичке...), нису гардероба са канцеларију.

Уколико већ не можете без памучних мајица, држите се класике - „поло" варијанта (три дугмића и крагна) може да прође.

Следеће на листи недозвољених одевних предмета јесу врећасте панталоне са огромним џеповима (карго панталоне или натовке).

Нико не спори да су такве панталоне удобне, али су прикладне искључиво за слободне време. Тешко да ће неки пословни партнер или клијент сматрати одговорном особу која изгледа као „зарозани тинејџер", тврди Лубарски.

Панталоне од кепера лети или сомотске зими су довољно удобне, а уз спортски сако су сасвим прихватљиве за било коју пословну прилику.

Кратке панталоне су, једноставно, неприхватљиве. Имајте то на уму када температура поново пређе 30 степени. Истини за вољу, мало је пословних зграда где ће вас обезбеђење пустити да тако одевени уопште уђете.

Али, чак и ако посто шанса да умакнете обезбеђењу, немојте...

На крају, Мајкл Лубарски каже да заборавите на качкете кад крећете на посао. Они су прихватљиви за слободно време - одлазак на утакмицу, вожњу бициклом или излет у природу. У канцеларији им није место.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво