Читај ми!

Геније поново за кормилом модне индустрије

Мајстор модне драматизације, Џон Галијано, после потенцијално фаталног гафа, враћа се на сцену уз малу помоћ пријатеља, спремнији но икада да поново овлада пистама широм света, почевши од Њујоршке недеље моде.

Изгледа да је маг модне и сценске театралности, дизајнер Џон Галијано, након антисемитског испада нашао начин да се врати на прави пут, што је повратак који би мало људи из модног света могло да оствари.

Некадашња перјаница модне куће „Диор" својевремено је у једном бару увредио две Јеврејке, подржавши Хитлера и његово геноцидно делање.

Галијано се након инцидента бранио неурачунљивошћу услед завосности од алкохола, од чега је у неколико наврата и лечен.

Након гафа, некада хваљени геније дизајна је провео две године у медијској изолацији и напорном раду, да би му напокон руку избављења пружила Ана Винтур, уредница Вога лично.

Жена пред којом стрепи модни свет спојила је Галијана са Оскаром де ла Рентом, такође респектованим, светски познатим дизајнером.

Двојица генија провела су неко време заједно радећи и размењујући идеје, поводом чега је Оскар изразио задовољство.

„Џон и ја се знамо годинама. Радио је дуго и напорно на свом опоравку и радујем се сарадњи са њим", навео је Де ла Рента.

Генијалност и инвентивност Галијана поново ћемо имати прилику да видимо на Недељи моде у Њујорку, где ће дати допринос модном студију свог дугогодишњег пријатеља и колеге, Оскара.

Продукт укрштања креација ове две модне величине публика са нестрпљењем очекују, само нагађајући колосалност њиховог заједничког дела.

„Сцени је фалио геније попут Галијана, драго ми је да се вратио", изјавио је Маноло Бланик, један од љубитеља лика, дела и драме коју сваки наступ познатог дизајнера носи са собом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи