Почиње „Гитар арт фестивал“

Наступом Леата Едуарда и састава „Лос Ромеро“ у Коларчевој задужбини, у уторак почиње 12. издање „Гитар арт фестивала“. Под слоганом "Inside" у Београду ће наступити Стефан Миленковић, Един Карамазов, фадо певачица Мариза, квартет сопрана „Дивас“ и још око 60 уметника.

Под слоганом "Inside", од 8. до 13. фебруара, у оквиру 12. међународног фестивала гитаре у Београду (Guitar Art Festival) наступиће 70 уметника из више од десет земаља, а предвиђени су и разни пратећи програми, као и такмичења и семинари за младе гитаристе.

Смотра гитариста биће свечано отворена у уторак, у 20 часова, у Београду наступом Леата Едуарда и састава „Лос Ромеро" у Коларчевој задужбини.

Виолиниста Стефан Миленковић одржаће концерт са босанско-херцеговачким лаутистом Едином Карамазовим 9. фебруара у истом здању, а организатори „Гитар арт фестивала" најавили су да ће овогодишње издање карактерисати повратак класици.

Гитаристи из Србије Огњен Грчак и Кине Ксвефеј Јанг наступиће у истој дворани пре Миленковића и Карамазова.

За 10. фебруар у Центру „Сава" најављен је наступ италијанског квартета сопрана „Дивас", састава „Лос ромеро" и оркестра „Камерат сербика" под управом италијанског диригента Марчела Рота.

Португалска фадо певачица Мариза враћа се пети пут у Центар „Сава" наступом 11. фебруара, када ће промовисати албум „Фадо традиционал".

Коларац ће 12. фебруара угостити гитаристу Горана Кривокапића, а потом и бразилског пијанисту и гитаристу Егберта Гисмонтија, док у истој дворани завршне вечери фестивала 13. фебруара наступају Дарко Карајић и Роман Вјазовски и „Ањело Дезидериос квартето фуриозо".

Како је најављено, споредни фестивалски програм Међународни сајам гитаре и музике трајаће од 10. до 13. фебруара у хотелу „Континентал".

„Гитар арт фестивал" настао је 2000. године и данас представља професионалну и стручну манифестацију која сваке године окупља класичне и остале гитаристе свих профила, од ђака основних и средњих школа, преко студената, до њихових професора и еминентних гостију, водећих светских извођача.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво