Кејвов „Грајндермен“ на „Егзиту“

„Нови“ бенд Ника Кејва „Грајндермен“ наступиће на Мејн стејџу на Петроварадинској тврђави између 7. и 10. јула. Британски „Гардијан“ је групу описао као „мешавину хорора и црног хумора са неукроћеном музичком злочестошћу“.

Алтернативни састав „Грајндермен" (Grinderman), који предводи аустралијски кантаутор Ник Кејв, наступиће на фестивалу „Егзит" који ће бити одржан у Новом Саду од 7. до 10. јула.

„Егзит" у саопштењу којим најављује долазак „Грајндермена" на Главну бину Петроварадинске тврђаве није прецизирао којег датума ће наступити бенд који на турнеји промовише други албум "Grinderman 2".

Кејв, познат по мрачним песмама Do You Love Me, Where Wild Roses Grow и Into My Arms са својим сталним пратећим саставом „Бед сидс" (Bad Seeds) претходно је наступио у Србији 2008. године у „Београдској арени", а у српској престоници је први пут свирао 1990. године.

У жељи да на тренутак побегне од звука „Бед сидса", Кејв се прихватио гитаре и оформио „Грајндермен" са члановима „Сидса", гитаристом Вореном Елисом, басистом Мартином Пи Кејсијем и бубњарем Џимом Склавуносом.

„Када је 'Грајндермен' 2007. године објавио први албум, сви су се сложили: ово је била још злочестија, сировија и рокенрол верзија Кејва и 'Бед сидса'. 'Грајндермен' је настао као настојање музичара да се у новом руху врате музичким почецима", саопштио је „Егзит".

„Грајндермен" свира мешавину блуза, панка и гаражног рока, коју је британски лист Гардијан (The Guardian) описао као мешавину хорора и црног хумора са неукроћеном музичком злочестошћу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи