Одисеја се наставља

Поводом четири деценије на домаћој и међународној музичкој сцени, Лео Мартин ће на Дан заљубљених одржати солистички концерт у Центру „Сава“.

Певач забавне музике Лео Мартин одржаће 14. фебруара у београдском Центру „Сава" солистички концерт на коме ће прославити 40 година „присуства на домаћој и међународној музичкој сцени".

„Певао је на легендарним београдским забавама шездесетих година на Калемегдану, у америчким џез клубовима по Немачкој и великим турнејама са звездама као што је Том Џонс. Стекао је популарност шансонама као што су Одисеја и Ја те волим", навели су из Центра „Сава".

Лео Мартин је сличан концерт поводом четири деценије каријере одржао у новембру 2009. године у београдском Дому синдиката, рекавши тада агенцији Бета: „Живот је сам по себи одисеја, па су и за мене овe четири деценије уметничког рада биле одисеја, али сам успео да уђем у праву луку као што је учинио Одисеј".

Београђанин Миша Јовић се, после краткотрајне каријере у Немачкој, крајем шездесетих, где је узео уметничко име Лео Мартин, вратио у Југославију да би постао једно од значајних имена домаће забавне музике, посебно захваљујући хиту Одисеја (1973), која је остала до данас његов заштитни знак.

„Снимао сам за Колумбију (CBS). Пробао сам и тај Запад, учествовао на њиховим хит парадама, са именима као што је Том Џонс, Енгелберт Хампердинк или Миреј Матје. Осетио сам гламур великог шоу-бизниса, међутим нисам тај тип амбициозног човека да будем светска личност", истакао је певач.

Према његовом мишљењу, „бити познат је релативна ствар и то се може и у свом селу и држави, ма колика она била".

„Зато сам се и вратио у Југославију 1969. године. Неки ми то замерају. Али чему више амбиције? Оно што сам желео, ја сам постигао. У крајњој линији, шта је амбиција? Да постигнеш оно што желиш. А ја сам то и успео. Апсолутно", закључио Мартин.

Ди-џеј састав „Лаура 2000" недавно је објавио бесплатни Интернет албум „...побићу се задњи пут да видим да л' сам стар", који садржи у новим аранжманима и ремиксима урађене старе поп песме, на основу снимака оригиналних извођача, међу којима се нашла и Има времена Леа Мартина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво