Скромнији дочек на трговима

Због мањка новца у буџетима већих градова Србије, грађане ће у најлуђој ноћи забављати углавном локални бендови и музичари. У Београду, између осталих, наступају „Бајага и инструктори“, „Партибрејкерси“, Кики Лесeндрић и „Пилоти“.

Дочек Нове године организује се на трговима у највећим градовима Србије, али ће у већини њих, због мањка новца, грађане забављати само локални музичари.

Дочек Нове 2011. у Београду биће одржан на платоу испред Дома Народне скупштине Србије, где ће бити приређен ватромет у поноћ, а наступиће „Бајага и инструктори", „Партибрејкерси", Кики Лесендрић и „Пилоти" и други.

Нову годину у Београду ће, према подацима Туристичке организације града дочекати између 10.000 и 15.000 страних гостију.

У Краљеву ће група „Атомско склониште" одржати бесплатан новогодишњи концерт.

Лесковац, такође, организује дочек у центру града. Свирају искључиво локалне групе јер је, како су агенцији Бета рекли у локалној власти, буџет за прославу мали.

Програм почиње у 22 сата, предвиђен је ватромет, а грађанима који Нову годину дочекају на главном тргу делиће се кувана ракија и чај.

На централном градском Тргу краља Милана, Нишлије ће забављати локални певачи, група „Грош" и оркестар „Црне Мамбе".

У поноћ ће бити организован ватромет, а свираће и трубачи. Дочек Нове године у Нишу финансира се у потпуности од новца спонзора.

У Крагујевцу ће на Ђачком тргу свирати локалне групе - „КБО", „Пропаганда 117" и „Попечитељи". У поноћ, 31. децембра, биће емитована новогодишња порука грађанима градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића.

У Новом Саду градска власт и ове Нове године огранизује традиционални дочек на Тргу Слободе, а Новосађане ће забављати београдска рок група „Ван Гог", као и неколико бендова из тог града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво