Јубилеј „Драгстора озбиљне музике“ догађај године

Концерт којим је обележено 30 година емисије Радија 202 „Драгстор озбиљне музике”, аутора Дејана Ђуровића, проглашен за најзначајнији музички догађај године по избору критичара листа „НИН“.

За најбољи српски музички догађај у 2010. години, по избору критичара листа НИН, проглашен је концерт „30 година Драгстора озбиљне музике", у организацији Музичке продукције РТС-а.

Традиционално, критичари тог листа на крају сваке године праве листе најбољих и најзначајнијих уметничких остварења код нас.

Ове године, признање је добио концерт којим је обележено 30 година емисије Радија 202 „Драгостор озбиљне музике", аутора и водитеља Дејана Ђуровића.

На концерту који је одржан у новембру 2010. године у Центру „Сава", наступили су Хор и Симфонијски оркестар РТС-а, под управом маестра Бојана Суђића, са солистима Сретеном Крстићем, Венсаном Окантом, Стефаном Миленковићем, Ксенијом Јанковић и Наташом Вељковић.

У десет најбољих музичких догађаја током 2010. године сврстан је и концерт Дечијег хора РТС-а и хора „Колибри", који је одржан у априлу, у Установи културе „Вук Караџић", на којем је била изведена музика из дечјих филмова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара