Драгољуб изазвао лавину у Центру „Сава“

Великом журком под називом „Балканска лавина“, синоћ је на сцени Центра „Сава“ познати бубњар Драгољуб Ђуричић са великим бројем гостију прославио четири деценије рада.

„Балканска лавина", перформанс бубњара Драгољуба Ђуричића који је, према његовим речима, симболизовао стање и свест нашег народа, одржан је у среду увече у Великој дворани Центра „Сава".

Драгољуб Ђуричић, јединствена појава на музичкој сцени Србије, пре више од деценије бубњевима је изражавао бес. Данас су они постали инструмент за организацију једне од најбољих журки у граду којом је прославио четири деценије на сцени.

На бини се појавио прошавши кроз публику и „Лавина" је могла да крене.

Различити ритмови били су спојени у одличне нумере, а Драгољуб Ђуричић их је повезао живахном и покретљивом игром и причом о свом пореклу, како је почео да свира и који су све људи утицали на њега током 40-годишње каријере.

Подршку прослављеном бубњару пружили су чланови црквеног хора „Бранислав Нушић" из Косовске Митровице, затим Павле Аксентијевић, доајен духовне музике, док је специјални гост био Огњан Радивојевић.

После Огија на бину су изашли и трубачи, а током целог концерта на биоскопском платну су емитоване различите, веома успеле визуелне поруке које су пратиле ритам и симболику музике.

На самом крају, више од 100 бубњара нашло се на бини и извело последњу композицију. Наравно са домаћином Драгољубом који је на леп и ефектан начин прославио 40. годишњицу своје каријере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара