Танго завртео Арену

Особена мешавина танга и електронске музике коју изводи „Готан проџект“ привукао је у Београдску арену скоро 4.000 посетилаца. Смењивали су се хитови и нове песме са трећег албума „Танго 3.0“, док је публика у ритму који је задавао бандонеон плесала поред бине.

Публика у Београдској арени је синоћ на концерту групе Готан проџект (Gotan Project) чула песме са новог, трећег студијског албума, Танго 3.0.

„Долазимо у Београд, јер нас волите, ви јесте део нашег успеха, нисте нимало у заблуди, зато смо овде, јер имамо бројну публику", објаснио је Француз Филип Коен Солал, један од три оснивача бенда.

Готан проџект су 1999. године, у Паризу, основали француски уметник Филип Коен Солал, аргентински гитариста Едуардо Макароф и швајцарски програмер Кристоф Х. Милер.

Занимљива комбинација аргентинског танга и електронске музике брзо је освојила публику широм света, а 2004. године наступили су и у београдском Центру „Сава".

На другом гостовању, трио је окупио скоро 4.000 љубитеља танга, који су и заиграли уз тај енергични и страствени плес, допуњен електронским звуком.

Осим песама са новог албума, публика је слушала и старе хитове са издања La Revancha del Tango и Lunático.

Познати музичари у досадашњој каријери обишли су свет, од Тел Авива до Токија, одушевили публику, од клубова у Њујорку, преко Европе, до плажа Рио де Жанеира, а трећим ЦД-ом вратили су се својим коренима, oсликавајући атмосферу и осећања Буенос Ајреса и Париза, али и отишли корак даље, сарађујући са изузетним уметницима.

На песми Peligro сарађивали су са Кристином Вилалонга, а на нумери Tu Misterio са Даниелом Мелингом.

Обе нумере чула је и публика у Арени и поздравила дугим аплаузом, као и мелодију Rayuela, инспирисану истоименом новелом аргентинског писца Хулија Кортазара.

Готан проџект је увек желео да ода пошту нечему што је иза танга. Иза танга је његова земља, Аргентина, пуна политичких икона као што су Че Гевара и Ева Перон. На првом албуму чујете њихове гласове. Овај пут одали смо пошту Хулију Кортасару. Невероватним стицајем околности, он је рођен у истој згради у којој је рођен и Готан проџект", открио је Кристоф Милер.

Једноипочасовни наступ Готан проџекта пратиле су сцене танга на белом платну, док су поред бине плесали посетиоци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво