У Мадриду „ништа ново“

Иако су је обавезе спречиле да физички буде присутна у дворани „Каха махика“ у Мадриду, Лејди Гага је са највише освојених европских Ем-Ти-Ви награда, ипак била звезда доделе у Мадриду.

Америчка звезда Лејди Гага проглашена је за најбољу певачицу на свечаној додели европских Ем-Ти-Ви (MTV) награда, синоћ одржаној пред око 100.000 људи у Мадриду.

Лејди Гага је награђена у још две категорије - песма године, за "Bad Romance", и најбоља поп певачица. На наградама се захвалила путем видео линка, директно са концерта у Будимпешти.

Награда за најбољег дебитанта припала је Кеши, док је миљеник тинејџерки, 16-годишњи Канађанин Џастин Бибер проглашен за најбољег певача и „MTV Push Act". Он такође није присуствовао додели, већ се за две награде захвалио путем видео поруке.

Бенд „Парамор" (Paramore) победио је у категорији најбољи алтернативни извођач, док су „30 Seconds to Mars" проглашени најбољим рокерима.

Еминем је добио награду за најбољег хип-хоп певача.

Победу у категорији најбољи европски извођач, у којој је Грамофонџија ове године представљао Србију, однео је италијански певач Марко Менгони.

Групи „Бон Џови" припало је ново Ем-Ти-Вијево признање, „ЕМА глобална икона", уведено ове године.

Водитељка прошлогодишње доделе, Кејти Пери, награђена је за најбољи видео спот, за нумеру "California Gurls".

Доделу награда перфектно је водила „Очајна домаћица" Ева Лонгориа.

Колумбијској певачици Шакири, која је и отворила вече нумером "Waka, Waka", химном Мундијала у Јужној Африци, овом приликом је уручена специјална награда Free Your Mind за хуманитарни рад.

Овај престижни музички догађај пратило је више од 600 милиона људи широм света, док је 46 милиона њих гласало за своје омиљене извођаче.