Олбарн, Фли и Ален у ритму Африке

Дејмон Олбарн и басиста „Пеперса“ Фли, основали нови „афробит“ бенд, заједно са пиониром тог жанра, бубњарем Тонијем Аленом. Нова, засада неименована супергрупа, већ је снимила већину песама за деби албум.

Фронтмен група Блур и Горилаз Дејмон Олбарн основао је нови састав са басистом Флијем из Ред Хот Чили Пеперса и са нигереријским бубњарем Тонијем Аленом.

Нова супергрупа (термин који се користи за нове саставе чији су чланови већ прослављени музичари), који још није добио назив, снимио је „три четвртине песама за деби албум", рекао је Олбарн, а преноси Њу мјузикал експрес (НМЕ).

Према Олбарновим речима, нови састав усредсредиће се на оно чиме се бави њен бубњар Тони Ален - на „афробит" жанр који је настао у Африци седамдесетих година 20. века.

Ален је познат по сарадњи са легендарним афричким музичарем Фелом Кутијем, а жанр којим су се прославили је мешавина традиционалне музике нигеријског народа Јоруба и џеза и фанка.

Олбарн је потврдио и да ради на новом албуму групе Горилаз и додао да ће актуелна турнеја тог састава бити и његова последња у наредних неколико година.

„Неће бити нове светске турнеје за мене у наредних пет-шест година. Имам ћерку и то је напросто неспојиво. Превише времена бих био далеко од куће", објаснио је Олбарн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи