„Вајт лајз“ долазе у Београд

Млади лондонски алтернативци „Вајт лајз“ дебитоваће пред српском публиком почетком децембра у СКЦ-у. Одликују их полетан стадионски звук и мрачни стихови.

Британски алтернативни дарк-поп састав „Вајт лајз" (White Lies) одржаће свој први концерт у Србији 2. децембра у Студентском културном центру Београда, саопштио је промотер „Лонг плеј".

Трио из лондонске четврти Илинг пробио се пре две године у Британији сингловима "Unfinished Business", "Death", "To Lose My Life" и "Farewell to the Fairground", док је дебитантски албум "Тo Lose My Life...", објављен у јануару 2009. године, одмах дошао на прво место британске топ листе.

Музику „Вајт лајз" каратеришу полетан стадионски звук налик „Симпл мајндсима" (Simple Minds) или „Килерсима" (Killers), неки критичари примећују да подсећају на „Едиторс" (Editors) или „Џој дивижн" (Joy Division), док је мрачне стихове, који често говоре о смрти и губитку, музички часопис Њу мјузикал експрес (NME) описао као: „Ник Кејв среће Едгара Алана Поа".

„Нису све наше песме о умирању! Мислим чак да је природа наше музике углавном у контрасту са стиховима. Мислим да је доста (наше) музике скоро еуфорично и да 'подиже'", каже певач и гитариста Хари Меквеј.

Уз Меквеја бенд чине басиста Чарлс Кејв и бубњар Џек Лоренс-Браун, а до сада су наступали у телевизијским емисијама "Later... with Jools Holland" и "Late Show with David Letterman".

Свирали су и на великим фестивалима „Оксиџен" (Oxegen), „Ти ин д' парк" (T in the Park), „Гластонбери" (Glastonbury), „Ајл ов Вајт" (Isle of Wight), „Лолапалуза" (Lollapalooza), били су предгрупа на турнејама „Кингс оф Лион" (Kings of Leon) и „Колдплеју" (Coldplay), а очекује их наступ 11. септембра пре састава „Мјуз" (Muse) на лондонском Вемблију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се