Две БЕТ награде за Алишу Киз

У протеклој години, најуспешнијим Афроамериканцима и припадницима других мањина у САД, синоћ су у Лос Анђелесу додељене музичке награде БЕТ.

Алиша Киз, Лејди Гага, Бијонсе, Принс и Џон Леџенд само су нека од познатих имена из света музике којима су уручене награде БЕТ, на церемонији одржаној у недељу увече, у Лос Анђелесу.

Алиша Киз је награђена у две категорије - најбоља ритам и блуз певачица и најбоља сарадња у песми Empire State of Mind коју је снимила са Џеј-Зијем.

За најбољи музички видео проглашен је спот за песму Video Phone, у којем се појављују Лејди Гага и Бијонсе. Песма Video Phone потиче с албума I Am ... Sasha Fierce који је Бијонсе издала 2008.

Ријана и Јанг Џизи добили су награду публике за заједничку песму Hard.

За најбољу хип-хоп певачицу проглашена је Ники Минаџ, док је Треј Сонгз добио награду БЕТ за најбољег ритам и блуз певача.

Награда за животно дело додељена је Принсу, док је Џону Леџенду припала награда за хуманитарни рад.

Енглески репер Дизи Раскал изабран је за најбољег страног музичара.

Доделу, коју је водила певачица и глумица Квин Латифа, обележио је дирљиви омаж Криса Брауна покојном "краљу попа" Мајклу Џексону.

Браун се касније вратио на бину, како би примио награду коју му је доделила Интернет компанија АОЛ.

Иначе, америчке награде БЕТ (Black Entertainment Television), основане 2001. године, додељују се сваке године у области музике, спорта, филма и других области забаве. Добитнике - Афроамериканце и припаднике других мањина - бирају чланови БЕТ академије, коју чине професионалци, новинари и обожаваоци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво