Скромни прохтеви музичке легенде

Боб Дилан је за предстојећи београдски концерт испоставио крајње скромну листу личних захтева. Организатори најављују импресивно озвучење, а за реализацију концерта биће ангажовано више од 400 различитих домаћих и страних професионалаца.

Један од највећих рок музичара данашњице Боб Дилан, који ће 6. јуна наступити у Београдској арени, на листу својих захтева није уврстио, као друге велике звезде, шампањац или неко друго скупоцено пиће, већ само биљни чај и воду, а за период после концерта једну флашу овдашњег белог вина по избору организатора.

У листи захтева наведено је да у Дилановој гардероби треба обезбедити само благо осветљење, четири столице и огледало, док се на прецизној листи јела и намирница налазе уобичајене ствари које се могу пронаћи у сваком већем маркету, саопштили су организатори.

Продукцијска кућа „Авалон" најавила је да ће импресивни звучни систем, комплетна расвета и врло сложена и скупоцена бинска опрема за Диланов београдски концерт бити довезена у пет великих теретних камиона и неколико аутобуса.

Дилан ће са петочланим бендом наступити на бини широкој 22 и дубокој 16 метара, са крилним продужетком за техничко особље.

За изградњу бине и монтажу светла, звука и бинске опреме биће задужено око 70 техничара, док ће за реализацију концерта бити ангажовано више од 400 различитих домаћих и страних професионалаца, од којих око 40 путује на целој турнеји.

Иако је 24. маја напунио 69 година, Дилан је на турнеји без престанка већ 22 године и просечно свира 100 концерата годишње, што представља, према оцени „Авалона", апсолутни преседан у музичкој индустрији и када су далеко млађи музичари у питању.

Познато је да Дилан мења сет листе, али готово увек на концертима у новије време свира управо оне најпознатије "Like A Rolling Stone" и "All Along the Watchtower".

Врло често изводи и "Blowing in the Wind", "Ballad of a Thin Man", "Highway 61 Revisited", "Stuck Inside of Mobile", "Desolation Row" или "Thunder on the Mountain".

Разнолике сет листе постале су права реткост у концертној индустрији, јер се извођачи обично држе једне или две увежбане сет листе током целе турнеје, док Дилан фасцинатну флексибилност сет листе објашњава квалитетом својих музичара - данашњу поставу чине гитаристи Сту Кимбал и Чарли Секстон, басиста Тони Гарније, бубњар Џорџ Ресели и мултиинструменталиста Дони Херон.

Дилан је прошле године заузео прво место на светским топ листама са албумом "Together Through Life" и објавио албум божићних песама "Christmas in the Heart", а приход од продаје поклања хуманитарним организацијама и Светском програму за храну при Уједињеним нацијама.

Улазнице за његов београдски концерт продају се по цени од 2.500 и 2.800 динара за горње трибине, 2.990 динара за партер, за доње трибине треба издвојити 3.900 и 4.500 динара, док улазнице за простор испред бине коштају 3.990 динара.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво