Познат Клептонов репертоар у Београду

На концерту два гитарска велемајстора, Ерика Клептона и Стива Винвуда, београдска публика ће уживати у песмама њихове некадашње заједничке групе „Блајнд фејт“, акустичном сету, а спрема се и неколико изненађења.

Светски познати гитаристи Ерик Клептон и Стив Винвуд тренутно су на европској турнеји, у оквиру које 9. јуна долазе у Београд. Из Београдске арене најавили су репертоар на коме ће се наћи заједничке песме из времена када су ови велики гитаристи наступали у бенду "Блајнд фејт" (Blind Faith), али и неколико изненађења попут нумера "The Shape I'm In" и "Midland Maniac".

Многобројни посетиоци њиховог концерта у Бирмингему, где су започели европску турнеју, као и критичари, концерт су окарактерисали као "феноменалан доживљај".

Поред песама бенда "Блајнд фејт" - "Had To Cry Today," "Presence Of The Lord," "Can't Find My Way Home", београдска публика може очекивати и "After Midnight", "Glad", "The Shape I'm In", "Forever Man", као и акустични сет: "Drifting Blues", "How Long", "Layla", "Can't Find My Way Home".

Ако је судити по репертоару на њиховом првом европском концерту у Бирмингему, врхунац вечери ће бити уз "Voodoo Chile" и "Cocaine", мада су, као и у Енглеској, могуће промене раније најављене листе.

Клептона и Винвуда на сцени прате клавијатуриста Крис Стентон, бубњар Стив Гед, басиста Вили Викс и пратећи вокали Шерон Вајт и Мишел Џон.

Како је на званичном Клептоновом сајту наведено, двојица изузетних гитариста наступиће у 10 земаља Европе - Великој Британији, Немачкој, Француској, Холандији, Белгији, Аустрији, Румунији, Турској, Шведској и Србији, а европски део турнеје завршиће 13. јуна након чега ће Клептон одржати у Чикагу свој трећи "Кросроудс гитар фестивал" (Crossroads Guitar Festival), за који су улазнице распродате у року од два сата.

Винвуд после турнеје са Клептоном, одлази на летњу турнеју са Карлосом Сантаном у оквиру које ће посетити САД и Канаду.

Цене улазница за концерт Клептона и Винвуда у Београдској арени крећу се од 3.300 динара, колико кошта друга категорија трибина на нивоу 400, до 5.950 динара, колико треба издвојити за "фан пит" (место за најватреније обожаваоце).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се