„У2“ отказали све наступе

Због озбиљне повреде леђа и операције којој је подвргнут фронтмен Боно Вокс, група „У2“ је била принуђена да откаже све наступе планиране у наредна два месеца - учешће на фестивалу Гластонбери и летњу турнеју по Америци.

Ирска рок група "У2" отказала је северноамеричку турнеју и концерт на фестивалу Гластонбери због операције леђа којој је подвргнут њен певач Боно, објавио је Би-Би-Си.

Боно (50) је оперисан у петак и мораће да се опоравља наредна два месеца. Певач се повредио током припрема за турнеју, када је доживео озбиљно укљештење нерва ишијадикуса у доњем делу леђа.

"Хируршка интервенција је била једини начин да му се омогући потпуни опоравак и спречи могућа парализа", изјавио је неурохирург Јерг Тон и додао да је Боно већ имао делимичну одузетост ноге.

"Скрхан сам. Заиста смо желели да одржимо јединствене концерте", рекао је рокер који је са групом требало да наступи на фестивалу Гластонбери 25. јуна.

Мајкл Ивис, организатор фестивала којем је Боно телефоном јавио лоше вести, каже да му је одмах било јасно колико су чланови групе "У2" разочарани.

"Једва су чекали да наступе на Пирамида бини, као што смо сви ми једва чекали да их гледамо", рекао је Ивис који је годинама покушавао да их доведе на Гластонбери, и коначно заказао за 40-то јубиларно издање на којем је требало да представљају "врхунац".

Бенд је у плану имао и 16 концерата у Северној Америци у јуну и јулу.

Менаџер групе Пол Мекгинис је изјавио да су чланови бенда "разорени" овим отказивањем. "За извођаче који живе да би били на бини, ово је велики ударац. Бонову забринутост за купце више од милион карата чији су планови покварени, сви ми делимо. Али сада је најважније да се он потпуно опорави."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво