Џон Фрушанте најбољи гитариста

По мишљењу слушалаца Би-Би-Сијевог радија, најбољи гитариста у последње три деценије је Џон Ентони Фрушанте, бивши члан „Ред хот чили пеперса“.

У анкети Би-Би-Сијевог радија "6 Music", названој "The Axe Factor", бивши члан "Ред хот чили пеперса" Џон Фрушанте проглашен је за најбољег гитаристу у последњих 30 година.

Фрушанте, који је из "Пеперса" отишао 2009, са 13,9 процената гласова нашао се на првом месту листе састављене на основу "онлајн" гласања у којем је учествовало више од 30.000 људи.

На другом месту је Слеш из "Ганс енд роузиза" (Guns 'n' Roses). Трећи је Мет Белами из "Мјуза" (Muse), а четврти Џони Мар из "Смитса" (The Smiths).

Међу првих десет пласирали су се и Том Морело из бенда "Рејџ агејнст д машин" (Rage Against The Machine), Кирк Хамет из "Металике" (Metallica), Принс, Џек Вајт, Џони Гринвуд из "Рејдиохеда" (Radiohead) и Питер Бак из групе "РЕМ".

Комплетну листу свих 40 гитариста можете погледати на адреси www.bbc.co.uk/6music/events/theaxefactor.

Џон Фрушанте објавио је прошле године десети соло албум, а поред соло каријере наступа са бендом "Свахили блонд" (Swahili Blonde), у којем су басиста "Дјуран дјурана" (Duran Duran) Џон Тејлор и певачица Никол Тарли.

Слеш је овог месеца објавио први соло албум, на којем су радили и Ози Озборн, Иги Поп, Дејв Грол, Кид Рок и Ферги из "Блек ајд пиза" (Black Eyed Peas).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара