„Сканк ананси“ коначно и у Београду

Популарни енглески рок састав „Сканк ананси“, који је направио паузу у каријери од 2001. до 2009. године, први пут ће одржати концерт и у српској престоници 28. јуна.

Британска група "Сканк ананси" (Skunk Anansie), популарна и цењена током друге половине 1990-их, наступиће 28. јуна у Студентском културном центру Београда, саопштила је данас промотерска кућа "Легаси промоушнс".

Овај рок бенд, основан у марту 1994. године, објавио је три добро продавана студијска албума, "Paranoid And Sunburnt" (1995), "Stoosh" (1996) и "Post Orgasmic Chill" (1999) а у међувремену је добио награду МТВ-ја за најбољег концертног извођача, и награду магазина "Kerrang" као најбоља британска група.

Заштитни знак "Сканк aнанси" је тамнопута певачица Дебра Дајер, познатија као Скин, која спада међу најзначајније рок иконе у последњих 20 година, и сматра се битним узором млађих генерација афроамеричких жена.

Група је имала неколико хитова у Британији, од којих је вероватно највећи "Hedonism (Just Because You Feel Good)" из 1997. године.

Распали су се 2001. године, поново окупили прошле године, а сада се налазе на турнеји током које ће обићи и Словенију, Хрватску и Србију.

Карте за концерт у СКЦ-у, по промотивној цени од 2.000 динара, биће пуштене у продају у понедељак, а како наводе организатори, њихов број је ограничен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво