И “Faith No More“ на Тврђави

Још једно велико име стиже на овогодишњи „Егзит“ - “Faith No More“. Калифорнијски састав који се прошле године окупио након распада 1998. године, свираће у недељу 11. јула на „Мејн стејџу“.

Америчка рок група "Фејт но мор" (Faith No More), која је обновила рад после паузе од једне деценије, свираће у Србији у јулу, на музичком фестивалу "Егзит" (Exit) у Новом Саду, саопштено је данас на сајту ове манифестације.

Поред "Фејт но мор", као нови извођачи на "Егзиту 2010" најављени су амерички хардкор панк бенд "Бед брејнс" (Bad Brains), британска алтернативна рок група "Хорорс" (The Horrors), хрватски поп састав "Лолобриђида" и словеначки "Елвис Џексон".

Бенд су 1981. у Сан Франциску оформили Мајк "Мен" Морис, Марк Боувен, Вејд Вортингтон, Бил Гулд и Мајк "Пафи" Бордин под именом "Faith No Man". Годину дана касније из бенда су избачени Мајк Морис и Вејд Вортингтон (на његово место је дошао Род Ботам), а преостали чланови су преименовали групу у "Faith No More".

Прославили су се маштовитим комбиновањем елемената хеви метала, фанка, прогресивног рока, хип хопа, хардкор панка, треш метала, џеза и других музичких стилова.

Са Патоном стигао и успех

Група је прва два албума "We Care A Lot" (1985) и "Introduce Yourself" (1987) објавила са певачем Чаком Мозлијем, а успеси су почели да се нижу када је Мозли замењен изузетно талентованим Мајком Патоном.

Са њим као певачем, "Фејт но мор" су снимили бестселер албум "The Real Thing" (1989) а са њега је скинут сингл "Epic", једна од најпопуларнијих рок композиција те године у САД.

Уследио је такође добро продавани и код критичара цењени албум "Angel Dust" (1992), на којем се налазе велики хитови "Midlife Crisis", "A Small Victory" и "I'm Easy". Ове песме су као синглови углавном постигле успех у Великој Британији и Аустралији.

Комерцијални успех групе "Фејт но мор" почео је да опада са наредним албумом "King For A Day, Fool For A Lifetime" (1995), мада се она и даље добро котирала у Великој Британији са сингловима "Digging The Grave", "Ricochet" и баладом "Evidence".

Последњи студијски албум "Album Of The Year" (1997) се није добро продавао у Британији и САД, али је био хит у Аустралији и Немачкој, а два сингла са овог остварења, "Ashes To Ashes" и "Last Cup Of Sorrow" стекла су солидну популарност.

Пауза трајала 11 година  

"Фејт но мор" се распао 1998. године, а Мајк Патон се окренуо бројним, врло разноликим музичким пројектима. Са једним од њих је пре две године наступио у Студентском културном центру Београда.

У фебруару 2009. године, постава "Фејт но мор" из доба албума "Album Of The Year" је најавила окупљање, и отада држи концерте. Као подршка повратничкој турнеји објављена је компилација "The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection" (2009).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво