Грант Харт се враћа после 15 година

Бивши члан групе „Хискер ди“ и први амерички музичар који је свирао у Србији после укидања санкција УН тадашњој СР Југославији, Грант Харт, одржаће концерт у Београду после 15 година.

Грант Харт, један од пионира независне рок сцене у САД, наступиће 29. априла у Студентском културном центру у Београду, саопштила је концертна агенција "Поп депресија".

Харт је крајем седамдесетих и током осамдесетих година прошлог века био члан америчког рок бенда "Хискер ди" (Hüsker Dü), који је стекао култну популарност и у тренутку распада, са албумом "Warehouse: Songs And Stories" (1987), био на корак од мејнстрим успеха.

У тој групи Харт је свирао бубњеве и био аутор половине песама, које је такође певао. Његова најславнија композиција, "Diane" (1983), била је 1995. године хит у извођењу британске групе "Терапи" (Therapy?).

После распада "Хискер дија", основао је групу "Нова моб", у којој је свирао гитару и с којом је 1990. године свирао у Београду. У то време је покренуо и солистичку каријеру, која са великим прекидима траје до данас.

Харт је 1995. године одржао два распродата концерта у Клубу студената технике у Београду, поставши први амерички музичар који је свирао у Србији после укидања санкција УН тадашњој СР Југославији.

"Знам да тих година људи у Београду нису имали пуно - сећам се да смо пре пута за Будимпешту бензин куповали у флашама на улици - али и поред свега тога, могла је да се осети доброта тих људи и више него топла добродошлица коју су нам пружили. Та два концерта у КСТ-у су ми остала у дивној успомени и једва чекам април", рекао је Харт на сајту www.popdepression.com.

Приликом своје треће посете Београду, Харт ће на концерту у клубу "Ливинг рум" Студентског културног центра представити нови соло албум "Hot Wax".

Карте за концерт Гранта Харта могу се купити у "Ливинг руму" по претпродајној цени од 1.000 динара. Број места је ограничен на 220.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара