Концерт Елтона Џона у Чичен Ици

Упркос протестима припадника народа Маја, Елтон Џон одржао је концерт у близини пирамиде Кукулкан, међу остацима града Чичен Ица. Током боравка у Мексику, легендарног певача су обезбеђивале стотине полицајаца и војника.

Британски певач Елтон Џон одржао је у ноћи између суботе и недеље концерт међу спектакуларним рушевинама мајанског града Чичен Ица у Мексику, под заштитом јаких полицијских снага.

Шест хиљада посетилаца платило је улазнице између 80 и 800 долара, а Џон је наступио на великој сцени постављеној у близини пирамиде Кукулкан, симбола Чичен Ице.

Музичар је, у пратњи свог бенда, на клавиру извео неке од најпознатијих хитова као што су "Sacrifice", "Tiny Dancer" и "Rocket Man" и тему из филма "The Circle of Life".

Џон је у Мексико стигао у суботу увече приватним летом из Лондона, а током боравка обезбеђивале су га стотине полицајаца и војника.

Против његовог концерта бунили су се припадници народа Маја који су у томе видели увреду својих предака, а противили су се и чланови Националног института за антропологију и историју који су задужени да очување археолошких локација у земљи.

Иначе, док је постављана бина за концерт, срушио се носач рефлектора и том приликом су повређена три радника, срећом, не тешко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво