Концерт у част мировног пројекта „Римтутитуки“

Поводом 18-годишњице од антиратног пројекта „Римтутитуки“, на платоу испред Филозофског факултета у Београду биће одржан концерт на којем ће учествовати неколико младих алтернативних бендова, као и басиста Зоран Радомировић-Шваба, некадашњи члан пројекта.

Алтернативни састави "Репетитор", "Мултиетничка атракција", "Лира вега", "Штутгарт онлајн" и "Суперквартет" наступом 6. априла у Београду обележиће 18 година од антиратног пројекта "Римтутитуки" и подсетити на дан кад је почео рат у Босни и Херцеговини.

Невладина организација "Иницијатива младих за људска права" саопштила је данас да ће на концерту, који почиње у 19.00 на платоу испред Филозофског факултета у Београду, "Суперквартет" извести римејк песме "Слушај 'вамо" пројекта "Римтутитуки".

Београдски музичари Зоран Костић-Цане, Небојша Антонијевић-Антон, Борко Петровић, Срђан Гојковић-Гиле, Горан Чавајда-Чавке, Зоран Радомировић-Шваба, Љубомир Јовановић-Јовец и Милан Младеновић основали су у пролеће антиратни састав "Римтутитуки".

Без дозволе за јавни наступ, осморица чланова "Екатарине Велике", "Партибрејкерса" и "Електричног оргазма" су у отвореном камиону кружила београдским улицама и изводила песму "Слушај 'вамо" и њеним рефреном "Мир, брате, мир" подигла глас против рата.

Током другог, дозвољеног концерта "Римтутитукија" на Тргу републике је властима у Београду послата порука "С.О.С. мир или не рачунајте на нас".

Како се наводи, "Суперквартет", поред некадашњег члана "Римтутитукија" басисте Радомировића, чине клавијатуриста Александар Грујић, Мирослав Мишковић задужен за електронику и певач Горан Смиљанић.

"У паузама између наступа бендова, на видео биму биће емитовани интервјуи са члановима 'Римтутитукија' о ефектима антиратне кампање коју су водили, као и о данашњем односу државе и друштва према ратовима и ратним злочинима који су се десили на простору СФРЈ", наводи "Иницијатива младих".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво