„Плави оркестар“ пред пуном Ареном

Предвођени харизматичним Сашом Лошићем, чланови легендарне поп групе „Плави оркестар“, на првом наступу у Београду после 20 година, показали су млађим, а и старијим генерацијама, да су и данас квалитетан бенд пун енергије.

Први пут после 20 година сарајевска група „Плави оркестар" наступила је у српској престоници пред више од 15.000 људи окупљених у Београдској арени.

Током двочасовног концерта публика је, стојећи и играјући све време, хорски испратила највеће музичке хитове бивше Југославије - „Зелене су биле очи те", „Суада", „Ако су то само биле лажи", „Сава тихо тече", „Боље пијан него стар".

„Београде, хвала вам што смо заједно победили време и за тренутак били поново део оних добрих старих и ведрих времена", захвалио је публици фронтмен групе Саша Лошић - Лоша, видно дирнут реакцијом окупљених после 20 година одсуства са српске концертне сцене.

Наступ у оквиру своје повратничке турнеје по региону, један од најпопуларнијих састава на простору некадашње заједничке државе, почео је новом песмом „Америка", којом најављује и нови албум.

Убрзо су почеле да се ређају добро познате песме „Девојка из снова", „Гујо, врати се", „Само ти, само ја", „Ти си моја судбина".

Део репертоара концерта у Београду одабрали су чланови бенда, док је већи део програма бирала публика гласањем претходна два месеца путем „Фејсбука".

Тако су према жељи својих фанова први пут на концерту извели нумеру „Ловац и кошута", а Лошић је прокоментарисао да „постоје неке песме које путују кроз време мимо наше воље".

Део концерта протекао је у интересантном надметању „Плавог оркестра" и „Битлса" (Beatles), то јест најбољег трибјут бенда са ових простора "Бестбит".

„Бестбит", који су невероватно подсећали својим имиџом на чланове легендарне британске групе, заузели су бину, а група „Плави оркестар", којој су медији некада тепали „Битлси", преместили су се на импровизовану бину, смештену на средини партера и својим песмама се борили за наклоност публике.

Највеће одушевљење изазвала је песма „Пијем да је заборавим" коју је публика отпевала без музичке пратње.

На бис „Плави оркестар" је, осим познатих композиција - „Од рођендана до рођендана" и „Парајлија", извео и песму „А ти се нећеш вратити", коју је Лоша компоновао са Момчилом Бајагићем-Бајагом за домаћу серију „Вратиће се роде".

Специјални гости били су глумци Драган Бјелогрлић (клавијатуре), Никола Ђуричко (гитара) и Срђан Тодоровић (бубњеви), као и бас гитариста „Инструктора" Мирослав Цветковић - Цвеле.

Као предгрупа наступио је београдски састав „С.А.Р.С", а њихов гост био је хип-хопер Скај Виклер.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво