Дадо и Слађана поново ће певати „Принцезу“

Дадо Топић и Слађана Милошевић направиће нову верзију песме „Принцеза“, коју су први пут извели 1984. године на југословенском избору за „Песму Евровизије“. Нову верзију дуета снимиће у Сарајеву уз пратњу филхармоније.

Рок певач Aдолф Дадо Топић најавио је да ће после 26 година поново запевати са Слађаном Милошевић стари дует „Принцеза", у новој верзији коју ће снимити за телевизију Босне и Херцеговине.

„Један број људи годинама лобира да Слађана и ја поново запевамо 'Принцезу', јер је популарна, а није јој било суђено да заврши на 'Евросонгу'. Након лобирања сад ћемо то и да урадимо", рекао је Топић новинарима у Београду промовишући први ДВД у каријери "Live in Kerempuh" и ЦД албум „Апсолутно све".

Дует Милошевић-Топић наступио је са „Принцезом" као представник телевизије Београд на избору за југословенског представника за „Песму Евровизије" 1984. године у Скопљу.

Иако је била међу фаворитима, „Принцеза" је завршила на седмом месту, а победили су Владо Калембер и Изолда Баруџија са „Ћао аморе".

„Тада се бирало по републичком кључу... 'Принцеза' је била потенцијални победник. Да смо отишли можемо сад да шпекулирамо шта би направили. С обзиром да људи и данас памте песму, мислим да се могло догодити чудо", сматра Топић.

Снимање и премијерно извођење у Сарајеву

Прву прилику да чује „Принцезу" имаће публика на концерту 23. фебруара у сарајевском клубу „Слога", где заједнички наступају Топић и његов бенд „Тајм афтер тајм" и Милошевићева.

„Она је са својим, а ја са својим бендом. Не знам да ли ћемо извести 'Принцезу'. Овиси која буде публика. Ако дођу само моји, значи људи 60-70 година, свираћемо 'Принцезу', ако дођу клиници, онда не", нашалио се Топић.

Дан раније у Сарајеву Милошевићева и Топић снимиће нову верзију „Принцезе" у пратњи филхармоније за емисију „Код куће је најбоље" телевизије БХ1.

Уз песму ће према певачевим речима ићи и краћи филм о тродеценијској љубави двоје људи.

„Мораћемо се страшно потрудити да испоштујемо мит о 'Принцези'. Слађана је изабрала неких седам хаљина. У студију ћемо изабрати не хаљину која је најближа песми, него ону уз коју би ја могао пасати. Проблем је шта да обучем. Можете ли замислити како ћу изгледати у подераној мајци, фармерицама и смокингу?", каже Топић.

ДВД после четири деценије каријере

Почетком године Топић је објавио нови албум „Апсолутно све" који је радио са аутором Дамиром Фаркашом, а „Кроација рекордс" је издала и ДВД снимљен претпрошле године на Топићевом концерту у загребачком позоришту „Керемпух", где је забележено 18 „неких нових и неких легендарних, старих песама".

„Након свих мојих песама и концерата у животу ово ми је први ДВД. Имао сам срећу да ми се то десило после четрдесетогодишњег тапшања по рамену како сам добар", истакао је Топић.

На концерту су свирали неки од музичара са којима је Топић свирао у три најважније групе у каријери - „Динамитима", „Корни групи" и „Тајму".

Ту су бивши чланови „Корни групе" клавијатуриста Корнелије Ковач, гитариста Јосип Бочек, бубњар „Тајма" Ратко Дивојак, а међу 18 песама на ДВД-у су класици „Етида", „Једна жена", „Македонија" и „Да ли знаш да те волим".

„Имате на ДВД-у 'Једну жену' Корнелија Ковача у феноменалном извођењу. Та песма је трајала 17 минута и победила је на у фестивалу у Загребу 1970. године, иако су сонгови тада морали трајати три минута. Одсвирали смо песму коју је публика испратила са еуфоријом. То је била мала ренесанса у музици тог времена", присетио се певач.

Топић је рекао да је један његов пријатељ у архиви РТС-а пронашао снимак концерта „Корни групе" с краја шездесетих у Дому омладине Београда.

„Да видите које су то фаце, да видите како смо изгледали... млади Топић има тиграсту мајцу и кожне хлаче, али је музика одлична. Било би штета да се то не објави. То је документ из времена кад смо у свему били прваци света. Златно време. Имамо доказе да је било добро", закључио је Топић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи