Песма о Угу Чавезу

„Одушевљени социјалистом Угом Чавезом“, чланови београдског реге састава „ФЦ Апатрид јунајтед“ посветили су му песму под називом "Hugo Boss".

Београдски реге састав "ФЦ Апатрид јунајтед" (FC Apatride United) посветио је венецуеланском председнику Угу Чавезу песму "Hugo Boss" на трећем албуму "Firing the Truth", недавно објављеном у Великој Британији и САД.

Певач Абделрахим Кеирави рекао је агенцији Бета да се у његовом марксистички оријентисаном бенду дуго размишљало да ли је социјалиста Чавез, познат у свету по антиглобалистичким ставовима и противљењу утицају САД, "демагог или човек који иде правим путем".

"На крају смо одушевљени Чавезом и урадили песму 'Hugo Boss' јер мислимо да то заслужује самим тиме што је преполовио број сиромашних у Венецуели, са рецимо 15 на седам милиона. То је импозантан резултат", каже Кеирави.

После два албума за француског издавача "Макасаунд" (Makasound) "On the Frontline Menu" (2006) и "Them" (2007), "Апатриди" су трећи издали пред нову годину за британску реге етикету "Urban Sedated Records" и амерички "Wagon Music Works".

"Наше теме су политичке јер је мало блесаво у ово време да се човек бави другим темама. Политички смо одувек били крајња левица. Неки кажу да смо један од најмилитантнијих реге бендова, али то је дискутабилно. У очима Европљана можда јеси милитантан, али не и у очима гладних Африканаца", истиче Абделрахим.

"ФЦ Апатрид јунајтед" одржаће концертну промоцију новог албума "Firing the Truth" 13. јануара у београдском клубу "Академија".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво