Тарантино на албуму београдског „Аутопарка“

На новој „брзој, краткој и јасној“ плочи београдског састава „Аутопарк“, међу девет песама налазе се и инструментал назван по америчком редитељу Квентину Тарантину и обрада песме „Где можемо се срести“ женске групе „Боје“.

Београдски бенд "Аутопарк", или како себе називају, група заљубљеника у "гитарску буку и лепе поп мелодије" на челу са певачицом Ољом Лакићевић и гитаристом Николом Берчеком, недавно је објавио трећи албум "Све даље", са девет песама.

"То је једна брза плоча. Кратка и јасна. Без превише мудровања и великих речи, на прву лопту. Малтене, на један наиван начин се бави најтананијим људским односима. Једна љубавна плоча", рекао је агенцији Бета гитариста и аутор песама Никола Берчек.

Преко Интернета су објавили првенац "10+1" 2005. године, да би се годину дана касније за дискографску кућу "Мултимедија рекордс" појавио албум "Осећања за понети".

Трећи албум "Све даље" је још једно њихово самостално издање, а ЦД ће, осим на неким продајним местима у Београду, углавном добијати посетиоци њихових концерата. Шест чланова "Аутопарка" верује да је због Интернета ионако "издаваштво умрло".

"Друга плоча је имала издавача, јер смо заузврат добили сате у студију. Овако, није имало никакве логике, пошто је све наше. Плашила сам се тог нашег потеза, ипак кад имаш издавача имаш нека леђа и дистрибуцију. Свеједно, нисмо се покајали. Врло смо доследни у томе да наш сваки албум прати одређен корак на ивици лудила и памети", каже Лакићевићева.

Нови албум насловљен по отварајућој песми "Све даље", најављен је јесенас сингловима "Радост ме уништава" и "Пуцкетање прстима", а доноси и један инструментал, "Тарантино", назван по аутору култних "Уличних паса" и "Петпарачких прича".

Лакићевићева каже да због изразитог насиља не подноси Тарантинове филмове, већ јој је привлачнија музика у њима.

"Нико са сигурношћу не може да потврди тачну везу између Квентина и наше песме, на неки начин је оставила тај укус у устима у тренутку када је направљена. 'Тарантино' је радни наслов који је некако остао", додаје Берчек.

"Где можемо се срести" затвара албум "Све даље", а Берчек каже да је његов бенд добио дозволу од чланица састава "Боје" да обради њихову песму са албума "Доста! Доста! Доста!" (1988).

"Прелепа песма, која је јако добра у свом оригиналу... То је један од најлепших икада написаних текстова и сасвим довољан разлог да некако спонтано изаберемо баш ту песму као своју прву и једину обраду. Она је достојна тога, и само је питање да ли смо ми били на нивоу задатка. Свакако, ми мислимо да јесмо", истиче Берчек.

"Аутопарк" ће свирати 13. фебруара у клубу "Црна кућа" у Новом Саду, као и у Словенији 25. фебруара у Шкофјој Локи и 26. фебруара у Љубљани, а затим, како каже Берчек, "где год има струје".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се