Кристофер Ли као „хеви металац"

У деветој деценији живота, британски глумац Кристофер Ли одлучио је да сними албум симфонијске хеви метал музике. Верујем да ће албум, када се у марту појави у продаји, направити сензацију, оценио је глумац.

Британски глумац сер Кристофер Ли, који се прославио улогом грофа Дракуле у серијалу хорор филмова, објавиће симфонијски хеви метал албум.

Албум под називом "Charlemagne: By the Sword and the Cross" (Карло Велики: Мачем и крстом) биће у продаји од 15. марта, објавили су британски медији.

„Фасцинантно је што у овом стадијуму мог живота, почињем да важим за хеви метал певача", рекао је 87-годишњи Ли, који je имао запажену улогу и у серијалу „Господар прстенова", у којем је глумио злог чаробњака Сарумана.

„Верујем да ће албум, када се у марту појави у продаји, направити сензацију", оценио је глумац.

Албум прати причу о краљу Карлу Великом који је владао у осмом и деветом веку.

Глумац, којем је прошлог октобра додељена титула витеза, тврди да његова породица директно потиче од Карла Великог и објашњава да је желео да ода признање свом далеком претку.

Симфонијски метал је спој хеви метал музике и елемената који подсећају на класичну симфонију.

Међу представницима тог музичког правца су групе „Најтвиш" (Nightwish), „Транс-Сиберијан Орекстра" (Trans-Siberian Orchestra) и „Апокалиптика" (Apocalyptica).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво