Богата концертна понуда почетком 2010.

У прва три месеца ове године у Београду ће наступити Крис Риа, Пако Де Лусија, Пол Јанг, „Спандау балеј“, „Рамштајн“, Тони Цетински, „Галија“, „Плави оркестар“, „Легенде“, као и многи други, што ће се одлично надовезати на богату понуду у последња три месеца 2009.

Прогнозе из прошле године да ће економска криза драстично проредити доласке страних извођача у Србију и истањити новчанике домаће публике оствариле су се 50 посто - други део је потпуно тачан, али нема везе са кризом, већ са пребогатом понудом коју је заиста било тешко финансијски испратити.

Према досадашњим најавама, "пражњење" новчаника ће се наставити врло брзо, а "главни кривци" су Београдска арена и Центар "Сава" и њихови атрактивни програми.

Наиме, наша највећа дворана, капацитета од око 20.000 посетилаца, угостиће "Спандау балеј" (26. фебруар), британску групу која је на врхунцу популарности, 1986, већ наступала у Београду, затим Анаи, глумицу и певачицу из тинејџ атракције "РБД", која је започела соло каријеру (10. март), и најпознатији немачки рок састав "Рамштајн" (20. март).

Што се Центра "Сава" тиче, 5. фебруара ће у великој сали наступити познато име светске музичке сцене - Крис Риа. Пет дана касније и француска група "Ер", а на исту бину у оквиру 11. "Гитар арт" фестивала ће се 12. фебруара попети и легенда фламенка, гитариста Пако Де Лусија. За поп ветерана Пола Јанга резервисан је 17. дан другог месеца у години. 

Сарајевски "Плави оркестар", нишка "Галија" и хрватски поп певач Тони Цетински први су извођачи са простора бивше Југославије који су најавили концерте у Београдској арени у 2010. години.

Први ће наступити Цетински и то 14. фебруара на Дан заљубљених.

Хрватски певач у Београду намерава да оконча двогодишњу турнеју поводом последњег албума "Ако то се зове љубав" названу "Furia Tour".

"За 20 година каријере мислим да смо заслужили Београдску арену и ја и моја публика. Пунио сам недавно Загребачку арену два пута, раније Арену у Пули, па сам одлучио да и београдску публику почастим нечим мало већим и озбиљнијим", рекао је Цетински агенцији Бета.

Прослава "Галијиног" јубилеја у Арени

"Галија" певача Ненада Милосављевића, која је 2009. године обележила три деценије постојања троструком компилацијом "Оженише ме музиком" (ПГП РТС), свираће у Београдској арени 13. марта.

Милосављевић је раније агенцији Бета рекао да не сматра да је ризична одлука да "Галија" свира у дворани која се за многе домаће и стране извођаче испоставила као прекрупан залогај.

"Полако се враћају праве вредности. Имали смо у прошлости огромне тектонске поремећаје, па су се појавили људи од којих половине се данас не сећамо. 'Рибља чорба' је у Арени направила више него сјајан концерт и мислим да се враћају прави мајстори који и треба да буду на сцени", рекао је Милосављевић.

Највећи концерт "Плавог оркестра" у Србији 

Највећа тинејџ атракција у Југославији осамдесетих година, "Плави оркестар" фронтмена Саше Лошића, пред Нову годину објавио је преко Интернета бесплатан сингл "Америка", који претходи новом албуму најављеном за фебруар и до сада највећем концерту бенда у Србији 27. марта у Београдској арени.

Бенд познат по хитовима "Боље бити пијан него стар", "Суада" и "Goodbye Teens" у Београд долази у оквиру концертне мини турнеје која ће обићи 26. фебруара љубљанску дворану "Тиволи" и 13. марта Арену Загреб.

Ипак, пре свих ће уживати љубитељи опере, јер их права "посластица" очекује већ 31. јануара када у Центру "Сава" наступа наша дива Јадранка Јовановић.

У истом простору, 6. и 7. фебруара своје традиционалне годишње концерте одржаће група "Легенде".

"Бајага и инструктори", који су крајем децембра одржали три концерта у препуном Центру "Сава", слављеничку турнеју поводом 25 година бенда настављају до априла.

Прве концерте у 2010. години бенд Момчила Бајагића најавио је за 12. јануар у зрењанинском позоришту и 13. јануар на дочеку Нове године по јулијанском календару на градском тргу у Лесковцу.

Поп певач Жељко Васић, који је у децембру у Центру "Сава" имао први самостални концерт у Београду, запеваће 17. јануара у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Алтернативни састав "Аутопарк", који се пред Нову годину огласио трећим албумом "Само даље", свираће 13. фебруара у клубу "Црна кућа" у Новом Саду.

Прве концерте у 2010. години имали су већ алтернативци "Канда, Коџа и Небојша" који су наступили 1. јануара у оквиру тродневног новогодишњег програма у београдском клубу "Академија", а исте вечери на репризи дочека у бившем биоскопу "Одеон" у Београду свирали су "КУД Идијоти", "Обојени програм" и "Репетитор".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи