„Стара гарда“ без премца

Најпосећенији концерти у САД и Канади током прошле године били су они групе „Ју Ту“, показује статистика. Међу првих пет углавном „стара гарда“ - Брус Спрингстин, Елтон Џон, Били Џоел, "AC/DC".

Нови албум „Ју Ту" није достигао очекивани тираж, али су се легендарни ирски рокери још једном доказали као концерт-мајстори.

Званични подаци о посећености концерата у Северној Америци током 2009. године показују да су „Ју Ту" продали 1,3 милиона карата само у САД, а остварили су укупну зараду од 123 милиона долара.

Друго место деле Брус Спрингстин и "E Street Band" са зарађених 94,5 милиона долара од продаје карата за концерте.

„Бронзу" деле још два члана „старе гарде" - Елтон Џон и Били Џоел са зарађених 88 милиона долара.

Бритни Спирс је на четвртом месту са зарађених 82,5 милиона, а пети су "AC/DC" који су од продатих карата за концерте зарадили 77,9 милиона долара.

Листа показује да се, када су живи наступи у питању, публика углавном окреће провереним вредностима, па су међу најпосећенијима концерти старијих рокера.

То потврђује и чињеница да је турнеја по Северној Америци која је зарадила највише новца током једне године она групе „Ролинг стоунс" из 2005, када су продали улазница у вредности од чак 260 милиона долара!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво