Џејмс Блант најпродаванији у протеклој деценији

Након објављивања листа напродаванијих албума у претходној деценији, испоставило се да са обе стране Атлантика „владају“ Енглези - у САД „Битлси“ са компилацијом „1“, а у Британији Џејмс Блант са својим дебитантским албумом.

Дебитантски албум енглеског певача Џејмса Бланта "Back to Bedlam" из октобра 2004. године најпродаванији је албум протекле деценије у Великој Британији, пренео је магазин "Билборд" податке компаније "Official Charts".

Друго место заузима још један првенац - "No Angel" - који је певачица Дајдо (Dido) издала 1999. године. Још један њен албум завршио је на листи напродаванијих - 7. место, "Life For Rent".

"Back to Black" Ејми Вајнхаус, објављен 30. октобра 2006, и продат у око 3.000.000 примерака у Британији, доспео на трећу позицију.

Низ успешних дебитантских издања на листи наставља на четвртом месту Леона Луис и њено студијско остварење "Spirit" из 2007, док је пета позиција припала Дејвиду Греју за албум "White Ladder" издат 1998.

Компилација "Битлса" под називом "1", која је на истој листи у САД завршила на самом врху (текст "'Битлси и Еминем 'нај' у САД у протеклој деценији"), на острву је стигла до шестог места.

Корак иза већ поменуте Дајдо на 7. месту, заузео je састав "Coldplay" са "A Rush Of Blood To The Head" (2002).

Једини "странци" који су се "угурали" у првих 10 су Американци "Scissor Sisters" са истоименим ЦД-ом, којим су дебитовали у фебруару 2004 (9. место).

Албум "Beautiful World" из 2006. године обезбедио је бенду "Take That" десето место на листи најпродаванијих у Великој Британији у последњој декади.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи