„Кербер“ представио „Сабрана дела“

Један од најзначајнијих хард рок бендова екс-Ју сцене, нишки „Кербер“, промовисао је седмоструки ЦД сет „Сабрана дела“, што је прво такво издање ПГП РТС-а.

После неколико година паузе, нишки рок састав "Кербер" поново се окупио и, у оригиналној постави с почетка каријере, планира да у 2010. години објави повратнички албум, већ најављен спотом "Свети Никола".

Нa јучерашњој веома посећеној промоцији за медије седмоструког ЦД сета "Сабрана дела", одржаној у Галерији РТС-а, певач Горан Шепа-Гале рекао је да је одлука ПГП РТС-а да објави први пут на ЦД-у свих шест студијских албума, уз нови сингл "Свети Никола", допринела окупљању прве поставе "Кербера" из 1983. године.

"Спремни смо да радимо и даље. Окупили смо се и то је знак да ћемо у 2010. години издати нови албум. 'Свети Никола' би требало да буде његов пилот сингл", најавио је Шепа.

Поред "тројне осовине" - певач Шепа, клавијатуриста Бранислав Божиновић и гитариста Томислав Николић - која је преко 25 година "носила" бенд, ту су и повратници, басиста Зоран Мандић и бубњар Зоран Стаменковић.

"'Кербер' није радио све ове године јер смо имали договор да са велике сцене нећемо ићи на малу. Када се смањио простор (и држава) нисмо се хтели прилагодити и бити присутни по сваку цену. Морамо имати најнормалније услове за свирање. Код нас и мали простори постају све мањи, а ми морамо имати велику сцену", рекао је Шепа.

Према његовим речима, основни задатак "Кербера" је рад на новом албуму, док убудуће његов бенд неће по сваку цену радити концерте, јер ће "бити велики или их неће бити, јер малих нема".

"Свираћемо свуда. Припадамо и даље 'бившим просторима'. Границе никад нисмо ни признавали", рекао је певач, који и даље носи свој заштитни знак са почетка каријере - веома дугу црну коврџаву косу.

Шепа који последњих година наступа по клубовима са бившим певачем "Смака" Дејаном Најдановићем-Најдом каже да су му те свирке показале колику још популарност ужива "Кербер", поготово код млађих генерација.

"После 25 година песме 'Кербера' се певају. Често свирам на терену и нисам зачуђен што комплетан репертоар 'Кербера' познају млађе генерације. Некад нам је продаја албума говорила да ли да идеш на велику турнеју или не. Данас Интернет показује да 'Кербер' живи као да никад није ни стао", оценио је Шепа.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво