Друштво за заштиту птица против "AC-DC"

Распродати концерт аустралијских рокера "AC/DC" у аустријском граду Велсу можда ће бити одложен јер „бука може да угрози ретку врсту птица“.

Концерт који рок група "AC/DC" треба да одржи у мају у Аустрији на мети је критика друштва за заштиту птица које тврди да је наступ претња за ретке птице које се гнезде у том подручју.

Како преноси "Дејли телеграф", аустралијска група "AC/DC" је наступ, за који је 80.000 карата плануло за само пар сати, заказала за 22. мај на аеродрому града Велса, на северу Аустрије.

Ханс Ул из невладине организације "Бирдлајф" (Birdlife) тврди да би концерт аустралијских рокера угрозио ретку врсту шљуке чије је станиште у близини места одржавања великог музичког догађаја.

"Бирдлајф" је запретио организаторима да ће предузети законске кораке и тражити забрану концерта.

Легендарна група је ове године већ имала проблема са одржавањем концерта, и то у својој Аустралији, када је АФЛ (тамошња фудбалска лига) у фебруару оспорила три концерта на стадиону "Етихад" у Мелбурну.

Наиме, из АФЛ су тврдили да постоји могућност да се датуми (11, 13. и 15. фебруар) поклопе са датумом одржавања предсезонског НАБ куп меча.

Међутим, потписивање новог уговора између лиге и стадиона је омогућило да укупно 180.000 фанова ипак ужива у хитовима своје омиљене групе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво