„У тами диско клуба“

Нови спот Алексе Јелића „У тами диско клуба“ подржало је Министарство омладине и спорта, јер поручује младима да се не препусте поривима. За Интернет портал РТС-а, Јелић говори о споту и о свом новом диску који ће, као и претходни, издати за ПГП РТС.

Алекса Јелић је одлучио да део атмосфере из разних клубова и дискотека у којима се проводио у иностранству преточи у причу свог новог видео материјала. Спот за насловну песму са деби албума "У тами диско клуба" није "обичан" спот - он скреће пажњу младима на лоше изборе, на пориве и на то како се против њих треба борити.

"Желео сам да пренесем ту слику, односно да кажем да на сваком ћошку вребају опасни изазови. Моја порука је ‘реци не дрогама' како би што више младих људи разумело дубину овог планетарног проблема. Али, истовремено желим да кажем да дискотека није само то, већ првенствено место где људи треба да се опусте уз добру музику и игру... и евентуално неку чашицу", поручује Алекса.

Спот је сниман у Београду. Иако садржи експлицитне сцене, подржан је од стране Министарста омладине и спорта са намером да упути на здравији и спортскији живот. Игра - и то је спорт, и свакако рећи НЕ дрогама.

"Зато су га подржали. И они, као и ја, желе да млади схвате да и без конзумирања дрога итекако може лепо да се забави. Понекад се уз добар амбијент, добру музику и добро друштво осећамо као 'на деветом небу', што ни једна дрога не може да пружи", истиче Јелић.

Са деби албума "У тами диско клуба " издвојило се неколико хитова од којих су најслушанији "Мила", "Бели јаблан", "Само реци" и "Смисао", али како каже Алекса публика на наступима зна и текстове песама "Нове љубави" и "Твојим очима". Осим у поменутим, публика овог младог певача моћи ће да ужива и у новим песмама. На свом другом диску Алекса остаје веран поп звуку. Овога пута више ће се користити инструменти у комбинацији са електроником.

"Нови ЦД је намењен свима онима који воле добру поп музику и који желе да чују нешто другачије од оног ‘учесталог' у нашој земљи. Овог пута албум има јаку целину, одличне композиције и искрене емоције које сам прикупљао последње две године колико је трајао рад на новим песмама", открива Алекса Јелић.

Каже, воли фестивале и радо на њима наступа. На "Беовизији" је отпевао песму са Аном Штајдохар. Тај фестивал омогућио му је да стекне самопоуздање и да се "пробије" на музичку сцену.

"Фестивали... сама реч их карактерише - распевано, широко, домаће... Појавио сам се на неколико фестивала и то је био најбржи начин да будем виђен и саслушан. Наступи на "Беовизији" са песмом „Бели јаблан" ми јесу донели препознавање и извесну репутацију и сада је лакше ићи даље. Да ли ћу опет наступати на фестивалима? Никад не реци никад, ако осетим да ми је време да се нађем у простору фестивала - ето мене!"

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво