Еминем обећао да ће бити коректан

Амерички репер Еминем наступиће у јулу у Великој Британији, први пут после пет и по година, пошто је обећао да на концерту неће извести песме у којима вређа хомосексуалце.

После пет и по година Еминем ће се вратити у Британију.

Наиме, организатори фестивала "Вајерлес" (Wireless) у Хајд парку у Лондону, успели су да убеде америчког репера да учествује следеће године, али да притом одустане од анти-геј песама како би се избегли протести, објавио је лондонски лист "Дејли мејл".

Еминем је заузврат од домаћина тражио да се са групама које се боре за права хомосексуалаца договоре да неће реметити његов наступ. И то је сређено.

Последњи пут Еминем је на турнеји по Великој Британији био 2001. године. Тада су чланови организације за заштиту права хомосексуалаца "АутРејџ" (OutRage) протестовали испред дворана у којима је репер наступао, због његових, како су навели, хомофобичних текстова.

Организатори "Вајерлеса", који ће бити одржан од 2. до 4. јула, кажу да су страховали да би понављање оваквих протеста могло да угрози и поквари ту годишњу музичку манифестацију која окупља на десетине хиљада људи.

"Његов пристанак је велика ствар за фестивал и то ће бити најтраженије карте наредног лета", рекао је извор близак организаторима и додао: "Он са собом доводи велико обезбеђење, али и даље постоји ризик да демонстранти окупирају хотел у којем одседне".

Портпарол "АутРејџа" Дејвид Алисон је изјавио: "Има право да изнесе своје мишљење о хомосексуалцима докле год не помиње насиље и мржњу. Толико других речи може да изабере", рекао је Алисон.

Еминем је требало да наступи у Лондону 2005, али је отказао европски део своје светске турнеје, наводно због исцрпљености. Последњи пут је у британској престоници тајно наступио на "О2 академији" у Ајлингтону 2004.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи